Σάλος σε Ισραήλ και Ουκρανία μετά τη δήλωση Λαβρόφ για «εβραϊκό αίμα» του Χίτλερ -Οργισμένες αντιδράσεις

Σάλος σε Ισραήλ και Ουκρανία μετά τη δήλωση Λαβρόφ για «εβραϊκό αίμα» του Χίτλερ -Οργισμένες αντιδράσεις

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες βράδυ ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε:

«και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

"Ασυγχώρητη και σκανδαλώδης" για το Ισραήλ, η δήλωση Λαβρόφ που υπονόησε εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ, ενώ κλήθηκε ο πρεσβευτής της Ρωσίας

Το Ισραήλ αποδοκίμασε σήμερα τα σχόλια του Ρώσου υπουργού των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες, ενώ απαίτησε μία συγγνώμη από τη Μόσχα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας "σκληρή γλώσσα" για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ την Κυριακή, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στην ιταλική τηλεόραση.

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε "μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση."

Η απάντηση του Μιχαήλ Ποντόλιακ στον Λαβρόφ

Λίγο αργότερα, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τον Λαβρόφ για «αντισημιτισμό» και πως «η Ρωσία είναι διάδοχος της ναζιστικής ιδεολογίας».

«Οι άμεσες αντισημιτικές δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ, οι κατηγορίες κατά των Εβραίων για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα είναι η απόδειξη ότι η Ρωσία είναι διάδοχος της ναζιστικής ιδεολογίας. Προσπαθώντας να ξαναγράψει την Ιστορία, η Μόσχα απλώς αναζητεί επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τις μαζικές δολοφονίες των Ουκρανών», έγραψε ο Ποντόλιακ.

Και συνέχισε: «Συμπερασματικά, η Ρωσία:

α) αξιολογεί λανθασμένα τον κόσμο και τη θέση του σε αυτόν,

β) κατηγορεί τους Εβραίους για την πρόκληση πολέμου, επανεξετάζει την παγκόσμια Ιστορία υπέρ του ναζισμού και του δικαιώματος στην ιδεολογική δολοφονία και

γ) επεκτείνει το στρατιωτικό οπλοστάσιο χωρίς να παραμελεί τις τεχνολογίες της τρομοκρατίας και της γενοκτονίας».

{https://twitter.com/Podolyak_M/status/1521048486547972096?s=20&t=S0700xIIoIUyNos0g-WxiQ}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YIcCsBT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη