Στο Σεράγεβο ο Δένδιας, ενίσχυση συνεργασίας της Ελλάδας με Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Στο Σεράγεβο ο Δένδιας, ενίσχυση συνεργασίας της Ελλάδας με Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σήμερα συνάντηση στο Σεράγεβο με την ομόλογό του της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης Μπιζέρα Τούρκοβιτς και τον ΥΦΥΠΕΞ Γιόζεπ Μπρκιτς.

H ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, μεταξύ άλλων στην οικονομία, το εμπόριο, τις μεταφορές και την ενέργεια, η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP), η ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εξελίξεις στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε σήμερα στο Σεράγεβο ο Νίκος Δένδιας με την ομόλογό του της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης και αναπληρώτρια πρόεδρο του Συμβουλίου υπουργών, Μπισέρα Τούρκοβιτς.

Επίσης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε «γόνιμη» συζήτηση και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της βαλκανικής χώρας Γιόζεπ Μπρκιτς για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς καθώς και της Ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

#ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΣΕΡΑΓΕΒΟ #ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ #ΒΟΣΝΙΑ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/JRO10Xh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη