«Μην λέτε ψέματα στον εαυτό σας»: Ο Μεντβέντεφ απειλεί με πυρηνικό πόλεμο το ΝΑΤΟ

«Μην λέτε ψέματα στον εαυτό σας»: Ο Μεντβέντεφ απειλεί με πυρηνικό πόλεμο το ΝΑΤΟ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε ότι οι ξένοι αναλυτές «συνεχίζουν να φλυαρούν ασταμάτητα» για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, με τα «δυτικά κεφάλια» να γίνονται όλο και πιο κυνικά.

Η αδιάκοπη προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα αυξάνει τις πιθανότητες μιας σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο, έγραψε την Πέμπτη στο Telegram ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι προσπάθειες των χωρών του ΝΑΤΟ να γεμίσουν την Ουκρανία με όπλα, να εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες της στο να χρησιμοποιούν δυτικά οπλικά συστήματα, αλλά και η πρακτική τους να αναπτύσσουν μισθοφόρους και να πραγματοποιήσουν ασκήσεις κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν τις πιθανότητες μιας άμεσης και ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ αντί του σημερινού πολέμου δι' αντιπροσώπων», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μια τέτοια σύγκρουση να μετατραπεί σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Αυτό θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για όλους», προειδοποίησε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Τass.

Ο πρώην πρόεδρος τόνισε, παράλληλα, ότι οι ξένοι αναλυτές συνεχίζουν να φλυαρούν ασταμάτητα για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειές τους «να πείσουν ότι η Μόσχα δήθεν προσπαθεί να τρομάξει τον κόσμο με την απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης».

Μιλώντας για τις αμοιβαία θανατηφόρες συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσε τη Δύση να «σταματήσει να λέει ψέματα στον εαυτό της και στους άλλους».

«Υπάρχει ανάγκη να σκέφτεται κανείς απλώς τις πιθανές επιπτώσεις των πράξεών του και να προσπαθεί να μην πνίγεται από το σάλιο του κατά τη διάρκεια ρωσοφοβικών κρίσεων», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

«Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα φέρει συμμετρική απάντηση»

Το Κρεμλίνο δήλωσε, παράλληλα, την Πέμπτη ότι η κίνηση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για τη Ρωσία, αλλά και πως η επέκταση του στρατιωτικού μπλοκ δεν θα καταστήσει την Ευρώπη ή τον κόσμο πιο σταθερό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα βήματα της Φινλανδίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ απαιτούν μια συμμετρική απάντηση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας επιβεβαίωσαν νωρίτερα πως πρόκειται να υποβάλλουν αίτημα ένταξης στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ «χωρίς καθυστέρηση».

Ερωτηθείς, μάλιστα, για το ποια μορφή θα μπορούσε να λάβει η απάντηση της Ρωσίας, ισχυρίστηκε πως «τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία επέκτασης του ΝΑΤΟ, αλλά και τον βαθμό στον οποίο η στρατιωτική υποδομή θα μετακινηθεί πιο κοντά στα σύνορά μας».

Σημειώνεται πως πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Φινλανδία διατηρούσε - από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - πολιτική ουδετερότητας όσον αφορά τη Ρωσία, με την οποία μοιράζεται σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων.

#ΠΟΛΕΜΟΣ #ΠΥΡΗΝΙΚΑ #ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ #ΡΩΣΙΑ #ΝΑΤΟ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/384942/min-lete-psemata-ston-eafto-sas-o-mentventef-apeilei-me-pyriniko-polemo-to-nato
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη