Κρήτη: Σπίτι-κολαστήριο για τέσσερα ανήλικα κορίτσια – Τα κλείδωναν χωρίς φαγητό και νερό

Πηγή: pixabay

Mητέρα τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών από το Ηράκλειο της Κρήτης και ο πατριός τους τα κλείδωναν στο δωμάτιο χωρίς φαγητό και νερό ενώ τα έβαζαν να κάνουν μπάνιο μπροστά σε δύο άνδρες που έμεναν μαζί τους.

 

Η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την μητέρα και τον 59χρονο σύντροφό της, να κρίνονται ένοχοι. Οι εξηγήσεις του ζευγαριού δεν έπεισαν το δικαστήριο που επέβαλε στην μητέρα ποινή φυλάκισης 7 ετών και 5 μηνών και στον σύντροφό της 8,5 έτη.

Η έφεση, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε το ζευγάρι κρατήθηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Τι έγραψε σε γράμμα της η 17χρονη

Συγκλονιστικά είναι όσα έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια της οικογένειας, ενώ σοκαριστικό είναι και το γράμμα που έγραψε η 17χρονη κόρη, στην παιδοψυχίατρο που τα παρακολουθούσε.

Η κοπέλα στο γράμμα της αναγράφει τη λέξη μαμά εντός εισαγωγικών και εκφράζει την πικρία και την απορία της γιατί η μητέρα της δεν αντέδρασε στις βιαιότητες του εραστή της, σε βάρος της ίδιας και των μικρότερων αδερφών της, σύμφωνα με πληροφορίες από το Cretalive.

Τα κορίτσια ηλικίας 17, 15 10 και 8 ετών, ζούσαν υπό άσχημες συνθήκες, με την μητέρα τους στο Ηράκλειο.

Τι περιγράφουν τα παιδιά 

Η μητέρα σύμφωνα με τα κορίτσια τα άφηνε για ώρες στα πάρκα της πόλης και τα έστελνε να ζητιανεύουν σε μαγαζιά. Κάποια στιγμή γνώρισε τον 59χρονο, έγιναν ζευγάρι και αποφάσισαν να μετακομίσουν σε χωριό της ενδοχώρας του νόμου όπου εκείνος διαθέτει σπίτι.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των παιδιών, άρχισε ένας νέος εφιάλτης. Ο 59χρονος φέρεται ότι κακοποιούσε συστηματικά τα 4 κορίτσια, ασκώντας λεκτική και σωματική βία σε βάρος τους.

Όπως ανέφεραν τις υποχρέωνε να πλένονται, παρουσία της μητέρας και δύο φίλων του που έμεναν μαζί τους, τις κλείδωνε σε ένα δωμάτιο με τις ώρες χωρίς φαγητό και νερό, ενώ στο σχολείο δεν είχαν καθημερινή παρουσία. Όταν δε εμφανίζονταν, ήταν απεριποίητες με βρώμικα ρούχα, εικόνα για την οποία δέχονταν συνεχώς συστάσεις από τους δασκάλους τους.

Ο 59χρονος φέρεται επίσης ότι απειλούσε και τρομοκρατούσε τα παιδιά να δείχνουν χαρούμενα, κάθε φορά που επισκέπτονταν την κοινωνική λειτουργό ή την παιδοψυχίατρο.

Το κορίτσια πλέον ζουν με τον πατέρα τους στον οποίο ανατέθηκε το προηγούμενο διάστημα, η επιμέλεια τους και όπως επισημάνθηκε στο δικαστήριο, οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών είναι καλύτερες ενώ πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.

#ΚΡΗΤΗ #ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ #ΑΝΗΛΙΚΑ #ΚΟΡΙΤΣΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qvmoSJe
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη