Ξένοιαστο καλοκαίρι αλλά ερωτηματικό τα μέτρα του Σεπτέμβρη: Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Ξένοιαστο καλοκαίρι αλλά ερωτηματικό τα μέτρα του Σεπτέμβρη: Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Στις 1 Ιουνίου ξεχνάμε και τα «τελευταία» μέτρα που υπάρχουν για τον κορονοϊό. Σε λίγες ημέρες δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, όπως σούπερ μάρκετ, τράπεζες καταστήματα. Ποια όμως μέτρα μπορεί να επιστρέψουν από Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, το ενδεχόμενο να επιστρέψουν κάποια μέτρα από τον Σεπτέμβρη και μάλιστα αν είναι σε έξαρση η πανδημία του κορονοϊού, είναι μεγάλο.

Ένα μέτρο που ίσως επιστρέψει, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, όπως σούπερ μάρκετ, καταστήματα, τράπεζες.

Τονίζεται, ότι αν υπάρξει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από το φθινόπωρο, τότε υπάρχει η πιθανότητα να «φύγει» η 100% πληρότητα σε καταστήματα και να υπάρχει όριο και σε καφετέριες και μπαρ, αλλά και αποστάσεις -όπως άλλωστε γνωρίζουμε-.

Επιπλέον, μίλησε και για το εμβόλιο και είπε ότι ευελπιστεί σε εμβολιασμό όπως της απλής γρίπης, δηλαδή μια φορά το χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από 1 Ιουνίου σε: ΜΜΜ, Νοσοκομεία και Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα δήλωσε πώς «αν δούμε κατάσταση έξαρσης ή κάποια μετάλλαξη τότε όλα είναι στο τραπέζι», εμφανίστηκε όμως καθησυχαστικός καθώς εξήγησε πως «το ένα σενάριο που ελπίζουμε να υλοποιηθεί είναι ότι ο κορονοϊός θα ακολουθήσει τη λογική των άλλων πανδημιών οι οποίες από το δεύτερο προς τρίτο έτος πάνε σε ενδημική φάση για να πάμε σε απαραίτητα και όχι αυστηρά μέτρα».

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είπε συγκεκριμένα: «ευελπιστούμε από Σεπτέμβριο να έχουμε ένα εμβόλιο που θα κινείται στη λογική αυτού της γρίπης και να είναι ετήσιο. Ευελπιστούμε να έχει ξεκαθαριστεί αυτό τον Ιούλιο για ν ξέρουν οι πολίτες ποιος είναι ο προγραμματισμός».

Για το ενδεχόμενο, τέλος, εμβολιασμού για τον κορονοϊό ξανά από τον Σεπτέμβριο είπε ότι «οι πιθανότητες είναι συντριπτικές ότι θα υπάρξει αναγκαιότητα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τον Σεπτέμβριο σίγουρα για τον γενικό πληθυσμό και τις ευάλωτες ομάδες» αφήνοντας ανοιχτό το τι θα αποφασιστεί για τα παιδιά.

#ΜΕΤΡΑ #ΠΑΝΔΗΜΙΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΜΑΣΚΕΣ #ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΤΡΑΠΕΖΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tpjgQRq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη