Ασθενής με λέπρα νοσηλεύεται στο «Αττικόν» (βίντεο)

Ασθενής με λέπρα νοσηλεύεται στο «Αττικόν» (βίντεο)

Ασθενής με λέπρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» - Τι αναφέρει για τη νόσο ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Σπυρίδων Πουρνάρας

Μιλώντας για το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο «Αττικόν» μέσα σε ειδική κάψουλα και με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο καθητής Μικροβιολογίας αποκάλυψε πως στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ασθενής που νοσεί από λέπρα.

Σύμφωνα με τον Σπυρίδωνα Πουρνάρα, ο οποίος μίλησε το πρωί της Κυριακής στο Open, πρόκειται για άτομο που «είναι από την Πελοπόννησο».

«Βρήκαμε ότι υπάρχει μικροβακτηρίδιο λέπρας. Είχαμε βρει και πρόπερσι το 2020 άλλο ένα κρούσμα. Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν κρούσματα παλιών ασθενειών, υπάρχουν λίγα σποραδικά. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση να τα βρούμε, για να μην διασπαστούν», πρόσθεσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 07:14

 

#ATTIKO #ΛΕΠΡΑ #ΑΣΘΕΝΗΣ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2tTgsAl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη