Συγκλονίζει ο Πλεύρης για την περιπέτεια υγείας του: «Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να χαιρετήσω τα παιδιά μου» (βίντεο)

Συγκλονίζει ο Πλεύρης για την περιπέτεια υγείας του: «Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να χαιρετήσω τα παιδιά μου» (βίντεο)

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε μια διαφορετική συνέντευξη από ότι τον έχουμε συνηθίσει, μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του το 2016 που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Mega, με αφορμή τις «ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις».

Συγκεκριμένα μίλησε για την σηψαιμία που είχε πάθει πριν από 6 χρόνια κι έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή:

«Αν γυρίσουμε τον χρόνο στο 2016, τότε που συνέβη αυτό με τη νοσοκομειακή λοίμωξη, θα σου πω ότι δεν γνώριζα την έκταση αυτού του φαινομένου. Δεν γνώριζα ούτε την επικινδυνότητα, την έκταση που δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολύ περισσότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και ότι καθημερινά-σύμφωνα με τα στοιχεία- χάναμε 10 ανθρώπους.

«Είναι βιωματική η εμπειρία της διασωλήνωσης, και είναι βιωματικό να αισθάνεσαι ότι ξαφνικά, ενώ είσαι υγιής, ενώ είσαι 39 ετών, ενώ λες ότι έχει πρηστεί λίγο το πόδι μου και δεν είναι κάτι φοβερό, να παθαίνω σηψαιμία και να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί»

Μπορούσα να καταλάβω ότι η διασωλήνωση είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που αισθάνθηκα, είναι ότι ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου. Δε μπορούσα να τα χαιρετήσω. Αν γινόταν να δω τα παιδιά μου, να μην πεθάνω χωρίς να τα δω. Μετά ήμουν σε καταστολή. Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω, να καταλαβαίνω ότι είμαι ζωντανός, και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν ότι ζούσα.

Κατάλαβα ότι έφταιξε μια λοίμωξη που έπαθα μέσα στο νοσοκομείο, ένας σταφυλόκοκκος. Για κάποιους λόγους αυτό πέρασε στο αίμα μου, μέσα σε κάποιες ιατρικές πράξεις που έγιναν».

Δείτε βίντεο:

#ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/s0IpfWv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη