-->

Παγώνη για πανδημία: «Η μάσκα είναι αναγκαία, τον ιό θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας»

Παγώνη για πανδημία: «Η μάσκα είναι αναγκαία, τον ιό θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας»

Για την πορεία του κορονοϊού σε σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και για την χρήση μάσκας, τοποθετήθηκε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Μεταξύ άλλων τότνισε πώς πλέον στα νοσοκομεία προτεραιότητα έχουν οι ασθενείς non Covid.

 

«Τώρα υπάρχει ελευθερία εκτός από τις μάσκες», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη ενώ επεσήμανε ότι η μάσκα, ως μέσο προφύλαξης για τον κορονοϊό είναι αναγκαία, ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, μια και ο κίνδυνος μόλυνσης ή επαναλοίμωξης είναι ορατός.

«Τώρα μας βοηθάει πολύ ότι θα είμαστε σε εξωτερικούς χώρους για περισσότερο χρόνο μια και ο καιρός είναι πολύ καλός. Δεν σημαίνει όμως ότι ξεχνάμε τον ιό. Θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας και αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί» είπε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά.

Κανονικότητα στα δημόσια νοσοκομεία 

Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει η κανονικότητα όχι μόνο στις ζωές μας αλλά και στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων η Ματίνα Παγώνη δήλωσε ότι προσπαθούν να προγραμματίσουν τα χειρουργεία που είχαν καθυστερήσει. «Έχουν καθυστερήσει εξειδικευμένα χειρουργεία μέχρι και δέκα μήνες». Αναφορικά με τις κλινικές που είχαν κλείσει για να μετατραπούν σε κλινικές Covid -19, είπε ότι επανέρχονται σταδιακά.

«Είναι μειωμένα πολύ τα περιστατικά σε όλα τα νοσοκομεία, τα οποία από την μία στιγμή στην άλλη δεν μπορούν να επανέλθουν στην πλήρη λειτουργία τους. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γι' αυτό» δήλωσε. «Οι ασθενείς non Covid-19 πλέον πρέπει να έχουν προτεραιότητα, οι οποίοι ζητούν να προχωρήσουν τα χειρουργεία τους» επεσήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά.

Τέταρτη δόση 

Όσον αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού η Ματίνα Παγώνη επισήμανε ότι βάσει των οδηγιών της Επιτροπής Εμβολιασμού «τώρα θα ξεκινήσουν την τέταρτη δόση όσοι έχουν μεγάλες ηλικίες και υποκείμενα νοσήματα. Η αντίσταση του οργανισμού και τα αντισώματα μειώνονται γι' αυτό πρέπει να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού. Αυτό γίνεται με τους εμβολιασμούς».from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gINaVk4
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->