Κι όμως αυτό το σπάνιο φαινόμενο είναι σε θάλασσα της Αττικής (βίντεο)

Κι όμως αυτό το σπάνιο φαινόμενο είναι σε θάλασσα της Αττικής (βίντεο)

Τα ρεύματα και τα αβαθή νερά έχουν δημιουργήσει μέσα στη θάλασσα μικρούς λοφίσκους άμμου που έχουν πάρει τη μορφή των «παγωμένων» κυμάτων.

Όσο κι αν κινείται η θάλασσα από πάνω τους, αυτά τα «κύματα» παραμένουν ακίνητα, σαν ένας μόνιμα αποτυπωμένος βαθμιδωτός διάδρομος με λευκή άμμο, που αποδιδει ένα υπέροχο τιρκουάζ χρώμα στο νερό.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο παρατηρείται μεταξύ της Νήσου Αίγινας και της Νήσου Αγκίστρι, στον Σαρωνικό Κόλπο πολύ κοντά στη νησίδα Μετώπη. 

Τα αβαθή γύρω από τη νησίδα Μετώπη πιστεύεται ότι κάποτε ήταν στεριά, που συνδεόταν με το Αγκίστρι και με την Αίγινα, αλλά στη συνέχεια και στο διάβα πολλών αιώνων καταβυθίστηκαν από τα ρεύματα, τους ανέμους και τα κύματα και σήμερα αποτελούν μια απέραντη τιρκουάζ πεδιάδα με διαυγή νερά που επιτρέπουν στον επισκέπτη να απολαύσει κάθε λεπτομέρεια του βυθού, σαν να φόραγε μάσκα κατάδυσης.

Απολαύστε την πτήση του haanity

#ΘΑΛΑΣΣΑ #ΑΤΤΙΚΗ #ΣΠΑΝΙΟ_ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ #ΒΙΝΤΕΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/i8QrWSz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη