-->

Μεσίτρια κατήγγειλε ότι την «πλήρωσαν» με γροθιές αντί για τη νόμιμη αμοιβή της

Μεσίτρια κατήγγειλε ότι την «πλήρωσαν» με γροθιές αντί για τη νόμιμη αμοιβή της

Επίθεση κατά μεσίτριας από αγοραστή ακινήτου με αφορμή την αμοιβή της καταγγέλει ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Μεσιτών.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στον σύλλογο, η μεσίτρια αφού πληροφορήθηκε από τρίτους πως για το ακίνητο που αγωνίστηκε να βρει αγοραστή θα γινόταν συμβόλαιο, ζήτησε από τη συμβολαιογράφο να παραστεί –όπως προβλέπεται από τον νόμο– και να λάβει την αμοιβή.

Αφού αρχικά η συμβολαιογράφος επιχείρησε να πείσει τη μεσίτρια πως δεν θα γινόταν συμβόλαιο στη συνέχεια και μιλώντας με τη δικηγόρο δέχθηκε την παρουσία της εκεί. Ωστόσο όταν η μεσίτρια πήγε στο συμβολαιογραφικό γραφείο τότε εκείνη αρχικά αρνήθηκε συνεπικουρούμενη και από τον πωλητή του ακινήτου να τη δεχθεί μέσα.

Υπό την απειλή της άμεσης καταγγελίας στον εισαγγελέα, η συμβολαιογράφος δέχθηκε την παρουσία της μεσίτριας, ωστόσο και μετά την έλευση και του αγοραστή, η μεσίτρια βρισκόταν σε χώρο του γραφείου, όπου δεν είχε πρόσβαση στα όσα λέγονταν μεταξύ των τριών, ενώ κατά διαστήματα – όπως καταγγέλλει – δεχόταν και σχόλια εκφοβισμού.

Όταν έφτασε η ώρα των σχετικών πληρωμών, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, η μεσίτρια ζήτησε τη νόμιμη και προσυμφωνηθείσα αμοιβή της για να λάβει «αήθη λεκτική και σωματική επίθεση» σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου.

Η μεσίτρια τρομαγμένη από την επίθεση και τις απειλές που δέχθηκε αποχώρησε από το συμβολαιογραφικό γραφείο και κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία.

Ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής, με ανακοίνωσή του, ζητεί «την άμεση ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ και της Δικαιοσύνης προκειμένου όχι μόνο να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση αλλά και να δοθεί ένα μήνυμα στους επιτήδειους ότι οι μεσίτες και οι μεσίτριες που με αγωνία παλεύουν για τις νόμιμες αγοραπωλησίες ακινήτων θα διεκδικούν και θα λαμβάνουν τη νόμιμη αμοιβή τους. Είναι αυτονόητο για τον Σύλλογό μας όχι μόνο να καταδικάσει την επίθεση αλλά και να σταθεί στο πλευρό της συναδέλφου», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου των μεσιτών.

#ΜΕΣΙΤΡΙΑ #ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ #ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ #ΑΚΙΝΗΤΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/LPCQ1UB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->