-->

Καθησυχάζει ο ΠΟΥ: «Δεν υπάρχει ανησυχία προς το παρόν ότι η ευλογιά των πιθήκων θα προκαλέσει πανδημία»

Καθησυχάζει ο ΠΟΥ: «Δεν υπάρχει ανησυχία προς το παρόν ότι η ευλογιά των πιθήκων θα προκαλέσει πανδημία»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει φόβος προς το παρόν ότι η εξάπλωση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων πέραν των αφρικανικών χωρών θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια πανδημία.

«Προς το παρόν, δεν ανησυχούμε για μια παγκόσμια πανδημία. Είναι ακόμη δυνατό να σταματήσει αυτή η επιδημία προτού επεκταθεί», σημείωσε η ειδική του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων Ρόζαμουντ Λιούις, απαντώντας σε ερώτηση που της υποβλήθηκε κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Από τις 7 Μαΐου, την πρώτη μέρα που η Βρετανία ανέφερε τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων, περίπου 400 κρούσματα έχουν αναφερθεί στον ΠΟΥ σε σχεδόν είκοσι χώρες στις οποίες συνήθως δεν υπάρχει ο ιός.

Από την πλευρά του, ο ΠΟΥ εξέφρασε ανησυχία για την «ασυνήθιστη κατάσταση», αλλά επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού.

Η ευλογιά των πιθήκων συνδέεται με την ευλογιά, η οποία προκαλούσε τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο κάθε χρόνο πριν από την εξάλειψή της το 1980.

Ωστόσο η ευλογιά των πιθήκων είναι πολύ πιο ήπια και η πλειονότητα των ανθρώπων που προσβάλλεται αναρρώνει σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Στα πρώτα συμπτώματα περιλαμβάνονται υψηλός πυρετός, πρήξιμο στους λεμφαδένες και εξάνθημα που μοιάζει με αυτό της ανεμοβλογιάς.

#ΠΟΥ #ΠΑΝΔΗΜΙΑ #ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΕΞΑΠΛΩΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5wgHKqd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->