Παραλήρημα Τούρκου δημοσιογράφου: Μπορεί να πάρουμε κάποια νησιά του Αιγαίου (βίντεο)

Παραλήρημα Τούρκου δημοσιογράφου: Μπορεί να πάρουμε κάποια νησιά του Αιγαίου (βίντεο)

Απίστευτες προκλήσεις από Τούρκο δημοσιογράφο στο CNN Turk ο οποίος εξέφρασε βλέψεις για κατάληψη ελληνικών νησιών, την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα» τον εγκαλούσε στην τάξη.

«Ίσως πάρουμε κάποια από τα 152 νησιά που δεν έχει καθοριστεί κυριαρχία» ανέφερε ο αρθρογράφος της «Milliyet» Ζαφέρ Σαχίν, προκαλώντας την έκπληξη ακόμα και των συνομιλητών του στο CNN Turk.

Αρχικά ο αρθρογράφος της «Milliyet» έμπλεξε τα νησιά του Αιγαίου με τις τουρκικές βλέψεις για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, με τον πρόεδρο του κόμματος «Πατρίδα» Μουαρέμ Ιντζέ, να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Μουαρέμ Ιντζέ: Τι θα επικαιροποιήσετε; Τέτοια πράγματα δεν γίνονται

Ζαφέρ Σαχίν: Μα πήγαμε και δώσαμε τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας

Μουαρέμ Ιντζέ: Μα τι λες να πάμε να τα πάρουμε;

Ζαφέρ Σαχίν: Ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;

Μουαρέμ Ιντζέ: Αυτά δεν τα δώσαμε στη Λωζάννη. Αυτά ο Σουλτάνος ήδη τα είχε παραχωρήσει. Ο Αμπντουλ Χαμίτ είχε δώσει την Κύπρο, τα νησιά είχαν παραχωρηθεί πάλι από την εποχή των Σουλτάνων. Μην το κάνετε αυτό! Εκεί ήταν οι Ιταλοί, κι άλλοι. Δεν χάθηκαν με τη Λωζάννη.

Ο δημοσιογράφος πάντως δεν φάνηκε να πτοείται.

Μουαρέμ Ιντζέ: Δηλαδή τι θα κάνετε θα καταλάβετε τα νησιά;

Ζαφέρ Σαχίν: Θα το δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Μακάρι!

Μουαρέμ Ιντζέ: Μα τι λες; Αν είναι δυνατόν! Βλέπετε όνειρα; Δεν έχουμε βλέψεις στα νησιά κανενός! 100 με 150 χρόνια πριν έχουν υπογραφεί οι συνθήκες.

Ζαφέρ Σαχίν: Εκεί υπάρχουν 152 νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΝΗΣΙΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eA6O07d
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη