-->

Παρέμβαση Μακρόν υπέρ της Ελλάδας: «Να καταδικαστούν άμεσα οι τουρκικές δηλώσεις»

Παρέμβαση Μακρόν υπέρ της Ελλάδας: «Να καταδικαστούν άμεσα οι τουρκικές δηλώσεις»

«Κανείς δεν μπορεί να διακυβεύει την κυριαρχία ενός κράτους-μελους της ΕΕ», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

 

Κατά την έξοδό του, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε σε καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ εξέφρασε και την στήριξη της Γαλλίας και όλων των Ευρωπαίων στην Ελλάδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε με σθένος τις ανησυχίες της Ελλάδας - τις νόμιμες ανησυχίες της και καταδίκασε τις δηλώσεις που εξέφρασαν ορισμένοι Τούρκοι αξιωματούχοι, με τις οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Θέλω να εκφράσω την στήριξη όλων των Ευρωπαίων και ειδικότερα της Γαλλίας. Κανένας δεν μπορεί να διακυβεύει την κυριαρχία κανενός κράτους-μέλους σήμερα. Αυτές οι δηλώσεις πρέπει να καταδικαστούν το συντομότερο, και αυτό ακριβώς κάνω εγώ εδώ μπροστά σας».

Δεν αποκλείονται και νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας

O Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε, ακόμη, πως μετά το έκτο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επιβληθούν και ν΄΄εες πρόσθετες κυρώσεις εντός των επόμενων εβδομάδων.

Όπως τόνισε, ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία με τη Ρωσία για να προχωρήσουν οι εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι οι πρόσφατες συνομιλίες των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας για το θέμα αυτό είναι μια «θετική ένδειξη».

#ΜΑΚΡΟΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΓΑΛΛΙΑ #ΣΥΝΟΔΟΣ_ΚΟΡΥΦΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/b4uc8yC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->