Μέσα στον Αύγουστο οι διορισμοί εκπαιδευτικών και οι προσλήψεις αναπληρωτών (βίντεο)

Μέσα στον Αύγουστο οι διορισμοί εκπαιδευτικών και οι προσλήψεις αναπληρωτών (βίντεο)

Μέσα στον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως διαβεβαίωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Κάναμε έναν ορθολογικό προγραμματισμό ήδη, ώστε οι όποιοι διορισμοί, οι προσλήψεις αναπληρωτών να έχουν γίνει μέσα στον Αύγουστο. Στη 1 Σεπτεμβρίου θα είναι όλοι στη θέση τους και θα ξεκινήσουν όλα ομαλά. Θα πρέπει αυτό πια να καθιερωθεί, να περάσει μια άλλη κουλτούρα διαχείρισης του χρόνου που να γίνει πια μόνιμη εγκατάσταση στην εκπαίδευση» είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόπτσης, την 1η Σεπτεμβρίου 2022 οι προσληφθέντες αναπληρωτές αλλά και όσοι εκπαιδευτικοί διοριστούν μόνιμα, θα είναι στη θέση τους στα σχολεία της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε οτι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, επειδή πέφτει Κυριακή το πιθανότερο είναι να ανοίξουν μια μέρα μετά στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι βαθμοί για τις πανελλήνιες θα ανακοινωθούν πριν από τις διακοπές του Αυγούστου. «Εξαρτιόταν κυρίως από τις προκαταρτικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών που είναι τον Σεπτέμβριο, εμείς τις κάναμε φέτος τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου, όπως και το 5% των θέσεων στις ειδικές κατηγορίες έχει ήδη ολοκληρωθεί. Έγιναν όλες οι ενέργειες ώστε ευελπιστούμε και θέλουμε πριν τις διακοπές του Αυγούστου να είναι για πρώτη φορά όλα έτοιμα ώστε οι γονείς και οι μαθητές για να έχουν τον χρόνο να λύσουν τα θέματα αυτά και να αρχίσει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα η νέα ακαδημαϊκή χρονιά» ανέφερε ο γενικός γραμματέας.

#ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ_ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ #ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ #ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8V14rNm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη