Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν όλοι οι άμαχοι από το Αζοφστάλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν όλοι οι άμαχοι από το Αζοφστάλ

Απομακρύνθηκαν όλοι οι άμαχοι από το εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, μέρος διαρκούς σφυροκοπήματος από τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (7.5.2022) η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεσούκ.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε στο Telegram πως όλες οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το πολιορκημένο Αζοφστάλ και πως «αυτό το μέρος της ανθρωπιστικής επιχείρησης για τους αμάχους στη Μαριούπολη τελείωσε».

Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει από χθες ότι σήμερα θα εφάρμοζε ένα σχέδιο εκκένωσης του Αζοφστάλ και άλλων περιοχών της Μαριούπολης.

Νωρίτερα, οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ ανέφεραν ότι απομακρύνθηκαν 50 άμαχοι από το Αζοφστάλ. Μέχρι τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) το πρακτορείο Reuters δεν είχε δει κάποια απόδειξη της άφιξής τους σε ένα κοντινό κέντρο υποδοχής που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Το επιτελείο των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ ανέφερε μέσω του Telegram ότι συνολικά 176 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από τα αχανές χαλυβουργείο.

Περίπου 50 πολίτες μεταφέρθηκαν την Παρασκευή από το εργοστάσιο σε ένα κέντρο υποδοχής στο γειτονικό Μπεζιμένε, σε έδαφος που ελέγχεται από τους αυτονομιστές. Οι δυνάμεις των τελευταίων πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων για να επεκτείνουν τον έλεγχό τους σε μεγάλα τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο απομακρύνθηκαν επίσης δεκάδες άμαχοι από το Αζοφστάλ. «Σήμερα, 7 Μαΐου, 50 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον χώρο του χαλυβουργείου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη», ανακοίνωσαν οι αυτονομιστές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/jJp1XoW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη