Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, στον «πάγο» βάζει τις παρατάξεις η Κεραμέως

eurokinissi

Τέλος στις φοιτητικές παρατάξεις φιλοδοξεί να βάλει η υπουργός Παιδείας, η οποία ανακοίνωσε ότι με το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, οι φοιτητικές εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Με ενιαίο ψηφοδέλτιο θα γίνονται οι φοιτητικές εκλογές σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρουσιάζοντας το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία τους.

Μεταξύ των αλλαγών αυτών συμπεριλαμβάνεται και η διεξαγωγή των εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο, μεθόδευση που καταργεί πρακτικά τις φοιτητικές παρατάξεις. Το νομοσχέδιο με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές στις οποίες η ΔΑΠ σύμφωνα με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις κατετάγη δεύτερη έπειτα από 34 χρόνια κυριαρχίας στα Πανεπιστήμια.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η υπουργός «Θα υπάρχει Συμβούλιο φοιτητών από ενιαίο ψηφοδέλτιο το οποίο θα κάνει εισηγήσεις για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τους φοιτητές, ενώ οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο».

#ΝΙΚΗ_ΚΕΡΑΜΕΩΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ #ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #ΑΕΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1wQj7ut
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη