-->

Πάτρα: Αλαλούμ με τους θανάτους από Candida Auris - Διαψεύδει ο διοικητής του νοσοκομείου

Πάτρα: Αλαλούμ με τους θανάτους από Candida Auris - Διαψεύδει ο διοικητής του νοσοκομείου

Διαψεύδει ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ Πατρών Γιάννης Καρβέλης για την καταγραφή τεσσάρων νεκρών εξαιτίας του φονικού μύκητα candida auris.

 

 

 

 

 

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και Αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Αννα Μαστοράκου, ότι στην Πάτρα έχουν καταγραφεί τέσσερις νεκροί εξαιτίας του φονικού μύκητα candida auris, έρχεται η διάψευση από τον Διοικητή της 6η ΥΠΕ Πατρών Γιάννη Καρβέλη.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλης: «Ουδείς θάνατος έχει καταγραφεί στην περιοχή από τον μύκητα Candida Auris» επισημαίνοντας, ότι από τις διαβεβαιώσεις των γιατρών των νοσοκομείων της περιοχής κανένας ασθενής δεν έχει καταλήξει από τον φονικό μύκητα, σύμφωνα με το pelop.gr. 

Υπογράμμισε δε, πως τηρούνται τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα από τις επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων τα οποία και βρίσκονται σε επιφυλακή για τον μύκητα candida auris.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, ήδη τρεις έως τέσσερις θάνατοι έχουν καταγραφεί και στην Πάτρα, εξαιτίας του συγκεκριμένου μύκητα.

Σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται κυρίως στις ΜΕΘ και αν προσβληθεί από αυτόν ανοσοκατασταλμένος ασθενής ή με σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος, καθώς εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία.

Ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε τη διασπορά του, σημειώνει η κυρία Μαστοράκου, είναι να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Όσον αφορά τα νοσοκομεία, θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις.

Συστήνει δε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να μην πανικοβληθούν, καθώς πρόκειται για περίπτωση σπάνιου μύκητα, που αν βρεθεί, όμως, στον κατάλληλο χώρο με τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/vd9a5PN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->