Τέλος οι «εξορκισμοί» σε gay και ΛΟΑΤΚΙ

Τέλος οι «εξορκισμοί» σε gay και ΛΟΑΤΚΙ

Την απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα προωθεί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τον Προσωπικό Ιατρό.

Με το πρώτο άρθρο στη δεύτερη τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα. Σύμφωνα με το News4health οι πρακτικές μεταστροφής είναι απάνθρωπες μέθοδοι που επιχειρούν να εξαναγκάσουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα να «αλλάξουν» τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό

Η διάταξη, βέβαια, προβλέπει πως οποιοσδήποτε εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους. Παράλληλα, απαγορεύει για τους επαγγελματίες την με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.

Η παραβίαση του νόμου πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, ενώ η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

 Στιγμιότυπο 2022 05 10 09.28.37

Οι θεραπείες μεταστροφής δεν είναι κάτι ξένο στην Ελλάδα. Ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής και επιστημονικός συνεργάτης του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Σταύρος Μπουφίδης είχε μιλήσει στο News4Health για αυτά τα βασανιστήρια και τα τραύματα τα οποία αφήνουν στη ψυχή των ατόμων που υποβάλλονται σε αυτά.

Οι θεραπείες μεταστροφής είναι για θεραπείες που έχουν στόχο την αλλαγή της σεξουαλικής ταυτότητας με στόχο την «επανόρθωση» των ατόμων αυτών, την αλλαγή δηλαδή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Αυτό συνήθως γίνεται με διάφορους τρόπους, είτε μέσω ψυχολογικής στήριξης, είτε με ιατρικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν ορμόνες ακόμα και φάρμακα. Τέτοιες θεραπείες αναλαμβάνουν και ιερείς αλλά και πνευματικοί και εναλλακτικοί θεραπευτές, ακόμα και παιδίατροι και γιατροί, όπως μας εξήγησε ο κ. Μπουφίδης.

«Εμείς οι ψυχίατροι που έχουμε επαφή με ΛΟΑΤΚΙ άτομα ως θεραπευτές γνωρίζουμε ότι δεν είναι κάτι τόσο σπάνιο. Εξάλλου, η αντίληψη ότι τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα είναι για ασθενείς υπήρχε για πάρα πολλά χρόνια και δεν άφηνε κιόλας να αναδειχθεί η επιστημονική αλήθεια» μας είχε είπε.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6zwEPrO
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη