Κι όμως υπάρχει και κάτι καλό αν νοσήσεις από κορονοϊό: H αναπάντεχη παρενέργεια που ανακάλυψαν επιστήμονες

Κι όμως υπάρχει και κάτι καλό αν νοσήσεις από κορονοϊό: H αναπάντεχη παρενέργεια που ανακάλυψαν επιστήμονες

Το αναπάντεχο εύρημα για τον κορονοϊό έρχεται από νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Το να αρρωστήσετε από κοινό κρυολόγημα δεν σας κάνει άτρωτους στον κορονοϊό, αλλά μια μόλυνση με COVID-19 μπορεί - τουλάχιστον προσωρινά - να ενισχύσει τον αριθμό των αντισωμάτων που διαθέτετε έναντι των κορονοϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, καθώς και των ιών SARS-CoV-1 και MERS-CoV.

Οι επιστήμονες του Scripps Research χαρακτήρισαν τα αντισώματα των κορονοϊών που απομονώθηκαν από 11 ασθενείς, προκειμένου να αποκαλύψουν πώς το COVID-19 επηρεάζει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει άλλους κοροναϊούς.

«Ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσουμε τον μηχανισμό με τον οποίο αλλάζει η ανοσία έναντι αυτής της ευρείας οικογένειας κορονοϊών με τη μόλυνση από τον COVID-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη καλύτερων εμβολίων κατά των κορονοϊών, τόσο για τον COVID-19 όσο και για μελλοντικούς, συγγενείς παθογόνους μικροοργανισμούς», σημειώνει ο καθηγητής Andrew Ward, βασικός συγγραφέας της νέας εργασίας, που δημοσιεύθηκε online αυτή την εβδομάδα στο Science Advances.

ΚΟΒΙΝΤ

Ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τον COVID-19 είναι μόνο ένας από μια μεγάλη και ποικίλη οικογένεια κορονοϊών. Μερικοί από τους συγγενείς του είναι εξίσου μεταδοτικοί και μολυσματικοί - προκαλώντας το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) και την επιδημία SARS το 2002-2004 - ενώ άλλοι, που θεωρούνται ιοί του κοινού κρυολογήματος, προκαλούν πολύ ηπιότερα συμπτώματα.

Συνολικά, πολλοί από αυτούς τους κορονοϊούς έχουν μόνο το ένα τέταρτο έως το ήμισυ του γενετικού τους υλικού κοινό με τον SARS-CoV-2, αλλά μεμονωμένα τμήματα της δομής των ιών - κυρίως η πρωτεΐνη ακίδα που προεξέχει από κάθε κορονοϊό - θεωρούνται σχετικά παρόμοια μεταξύ των μελών της οικογένειας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mMqxvjN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη