-->

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το ρεύμα - Live οι ανακοινώσεις για επιδοτήσεις και επιστροφές έως 600 ευρώ

EUROKINISSI

Ξεκινάει σε λίγη ώρα η παρουσίαση - εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς. Δείτε live την παρουσίαση των μέτρων που ανακοίνωσε χτες το απόγευμα με μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η ελλάδα όπως και οι ευρωπαϊκές χώρες η κυβέρνηση λειτουργεί υπεύθυνα και συγκροτημένα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών είπε:

  • Οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος για Μάιο και Ιούνιο διευρύνονται. Επιδοτούνται για πρώτη φορά και ο καταναλώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες. Το κόστος είναι 900 εκατ. ευρώ.

  • Τον Ιούνιο επιδοτείται το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022. Αφορά καταναλωτές που δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις. Η επιδότηση στους λογαριασμούς iban. Εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή. Κόστος της νέας παρέμβασης με απευθείας ποσό στους λογαριασμούς είναι 280 εκατ. ευρώ.

  • Επιδοτείται στην πηγή το diesel κίνησης για Μάιο και Ιούνιο στα 15 λεπτά το λίτρο. Κόστος 45 εκατομμύρια.

  • Ενισχύεται οριζόντια ο μηχανισμός εκπτώσεων και εισάγεται μηχανισμός απορρόφησης των επιπλέον εσόδων. Στόχος να μένουν σταθερές οι τιμές στα παλαιότερα επίπεδα. Οι τιμές λιανικής θα είναι σταθερές ανεξαρτήτως της τιμής εξέλιξης του φυσικού αερίου. Θα επιδοτηθούν γενναία τα κοινωνικά τιμολόγια και όλες οι επιχειρήσεις. Κόστος είναι στα 2 δις ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

{https://www.youtube.com/watch?v=RWI24LhOwgM}from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kmIg4Pd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->