Επίδειξη δύναμης από Ρωσία: Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης περιμένει τις ανακοινώσεις Πούτιν, live η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Επίδειξη δύναμης από Ρωσία: Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης περιμένει τις ανακοινώσεις Πούτιν, live η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Ξεκίνησαν την Δευτέρα στη Ρωσία οι παρελάσεις για την Ημέρα της Νίκης κατά των ναζί στη σκιά της αποκαλούμενης από το Κρεμλίνο «ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία» σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Με τα μάτια της υφηλίου στραμμένα στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, είναι ήδη σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη Ρωσία οι εορτασμοί για την επέτειο της Ημέρας της Νίκης του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού επί της Ναζιστικής Γερμανίας, που σηματοδότησε τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ημέρα της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας έχει μετατραπεί, με ευθύνη του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ημέρα της κρίσης και της αγωνίας για όσα πρόκειται να πει ο Ρώσος πρόεδρος για την Ουκρανία και τα σχέδιά του. Θα ανακοινώσει… συντέλεια (όπως ανέφερε το Reuters), ανακοινώσει γενικευμένο πόλεμο στην Ουκρανία ή μόνο την «νίκη» του στο Ντονμπάς;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κεντρική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ξεκίνησε στις 10 το πρωί και η ομιλία Πούτιν θα γίνει δύο ώρες αργότερα.

Επίδειξη ισχύος

Σε μία επίδειξη δύναμης, που προκαλεί μόνο τρόμο αναμένεται ότι στη σκιά του καθεδρικού ναού του Αγίου Βασιλείου, δίπλα από το επιβλητικό κτίριο του Κρεμλίνου, θα παρελάσουν 11.000 στρατιώτες, ανάμεσά τους και αλεξιπτωτιστές που πήραν μέρος στην εισβολή στην Ουκρανία, 131 προηγμένα όπλα κάθε είδους, 77 αεροπλάνα και ελικόπτερα, με 8 από τα μαχητικά αεροσκάφη να σχηματίζουν το γράμμα «Z», το σύμβολο για τη «στρατιωτική ειδική επιχείρηση».

Ακόμα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θα παρουσιαστούν οι πύραυλοι Ισκαντέρ που χρησιμοποιούνται εναντίον της Ουκρανίας, άρματα μάχης, αντιαεροπορικά συστήματα, μαχητικά ρομπότ, διηπειρωτικοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές, αλλά και το θηριώδες Ιλιούσιν Il-80, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για να επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο να συνεχίσει να διοικεί τη χώρα από τον αέρα, στην περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου!

Επίδειξη ισχύος με υπερσύγχρονα όπλα και επιθετική ρητορική αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια των σημερινών εορτασμών για την «Ημέρα της Νίκης». Λόγω του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η σημαντική αυτή ημέρα για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας προσλαμβάνει φέτος ιδιαίτερες διαστάσεις.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1523535835957583872?s=20&t=ic05XP5pxLIKqtkTjdX6qA}

Ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος στα σχέδια του Πούτιν

Ενώ άπαντες περίμεναν την παρέλαση στη Ρωσία για την «Ημέρα της Νίκης» -που σηματοδοτεί τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο- τα σχέδια του Κρεμλίνου φαίνεται πως ανατράπηκαν εν μέρει.

Κι αυτό γιατί ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δηλώσεις του οποίου μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass, «το εναέριο μέρος της παρέλασης δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Στη φετινή παρέλαση επρόκειτο να πετάξουν 77 αεροσκάφη πάνω από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Μεταξύ αυτών των αεροσκαφών θα ήταν οκτώ μαχητικά MiG-29 που θα πετούσαν σε σχηματισμό «Ζ» για να δείξουν την υποστήριξή τους στα ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία.

Το εναέριο τμήμα της παρέλασης θα περιελάμβανε, επίσης, ένα αερομεταφερόμενο αεροσκάφος στρατηγικής διοίκησης και ελέγχου Il-80, γνωστό και ως «αεροπλάνο της ημέρας της καταστροφής» για την ικανότητά του να χρησιμοποιηθεί ως εναέριο κέντρο διοίκησης σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν προϊδέασαν την Ουκρανία και τις δυτικές χώρες για την έναρξη της δεύτερης φάσης του αιματηρού πολέμου που διεξάγει η Μόσχα από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Ενα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον» ευχήθηκε στους Ουρανούς ο Βλαντιμίρ Πούτιν χθες, προκαλώντας οργή στη χώρα που καταστρέφεται από την αιματηρή ρωσική εισβολή. Με ειρωνικούς τόνους και προπαγανδιστικές αναφορές, ο Πούτιν αναφέρθηκε στη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, τονίζοντας ότι, «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»!

Οι δηλώσεις του έπεισαν τη Δύση πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα κηρύξει το τέλος του πολέμου σήμερα, ενώ θα γιορτάζεται στη Μόσχα με λαμπρές εκδηλώσεις η «Ημέρα της Νίκης» (που σηματοδοτεί την υπογραφή του γερμανικού συμφώνου παράδοσης τη νύχτα της 8ης προς την 9η Μαΐου του 1945). Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως, ενώ οι Ρώσοι θα γιορτάζουν και ο κόσμος θα παρακολουθεί τη μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, ο Πούτιν θα προειδοποιήσει για κλιμάκωση των επιχειρήσεων -πιθανότατα θα μιλήσει για γενική επιστράτευση- και θα επαναλάβει τις απειλές για έναν πυρηνικό πόλεμο.

Στις χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις του, που απηύθυνε στον ρωσικό λαό αλλά και στις φιλορωσικές περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, ο Πούτιν είπε ότι «καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού… Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι», πρόσθεσε, υπονοώντας τους Ουκρανούς, ενώ επαίνεσε το στρατό του, που «μάχεται για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών από τη ναζιστική βρομιά».

{https://twitter.com/AFP/status/1523529002115538944?s=20&t=Se_gz5RT35y7GaiShqovpw}

Υπενθυμίζεται οτι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, ο Πούτιν τίμησε την Ημέρα της Νίκης με μια ομιλία στην Κόκκινη Πλατεία για την ήττα του φασισμού, πριν πετάξει μέχρι το λιμάνι της Σεβαστούπολης στη Μαύρη Θάλασσα για να γιορτάσει τη νέα του νίκη μπροστά σε χιλιάδες θεατές.

«Φέτος ο πρωταρχικός στόχος ήταν να ανακοινωθεί η νίκη που υποτίθεται ότι θα συνέβαινε τον Φεβρουάριο [όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία]», λέει ο Ernest Wyciszkiewicz του Κέντρου Πολωνο-Ρωσικού Διαλόγου και Κατανόησης. Αντί να πανηγυρίζει την ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας, το Κρεμλίνο θα πρέπει να συμβιβαστεί με την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της Μαριούπολης. Η πόλη της νότιας Ουκρανίας μπορεί να έχει μετατραπεί σε ερείπια, αλλά η Ρωσία έχει επανειλημμένα μιλήσει για «αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας και μπορεί να διεκδικήσει την ήττα του τάγματος Αζόφ, η ήττα του οποίου θα είχε απήχηση στους Ρώσους σε μια ημέρα που σηματοδοτεί τη νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε live την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

{https://youtu.be/3JqHyVLS1LI}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5N4IfXM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη