-->

Νέες καινοτομίες στα ΑΕΙ: Τι αλλάζει με τα διπλά πτυχία «major» και «minor»

Νέες καινοτομίες στα ΑΕΙ: Τι αλλάζει με τα διπλά πτυχία «major» και «minor»

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων δρομολογεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Μεταξύ άλλων, θεσπίζει την καινοτομία της εσωτερικής κινητικότητας με ένα εσωτερικό «Erasmus», καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις και οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ θεσπίζει κοινά και διπλά πτυχία (minor και major).

Διπλό πτυχίο 

Αποτελείται από δύο χωριστούς τίτλους σπουδών που χορηγούνται σε έναν φοιτητή κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης των προγραμμάτων τους. 

Κοινό πτυχίο 

Πρόκειται για μελέτη δύο διαφορετικών θεμάτων ταυτόχρονα, τα οποία στην συνέχεια συνδυάζονται σε ένα κοινό πτυχίο. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο τμήματα του ίδιου ή άλλου ΑΕΙ μπορούν να διοργανώσουν διπλά προγράμματα σπουδών  πρώτου κύκλου (dual major), τα οποία οδηγούν στην απονομή δύο ισότιμων τίτλων σπουδών πρώτου κύκλου σε δύο διακριτά γνωστικά αντικείμενα. 

Χρονική διάρκεια του διπλού προγράμματος: Αυξημένη κατ' ελάχιστον κατά δύο χρόνια από τη χρονική διάρκεια των άλλων προγραμμάτων σπουδών πρώτου κύκλου.

Τηλεκπαίδευση 

Εάν τα συνεργαζόμενα τμήματα εδρεύουν σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα είναι δυνατή η οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τηλεκπαίδευση, σε ποσοστό που δεν θα υπερβαίνει το 30% του προγράμματος σπουδών για το τμήμα που εδρεύει εκτός της πόλης που έχει καθοριστεί ως τόπος οργάνωσής του.

 

#ΑΕΙ #ΠΤΥΧΙΑ #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/s0eL4tv
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->