Ο Έλον Μάσκ ξαναχτυπά: «Τρολάρει» τα NFTs καθώς οι πωλήσεις τους πέφτουν κατά 92%

Ο Έλον Μάσκ ξαναχτυπά: «Τρολάρει» τα NFTs καθώς οι πωλήσεις τους πέφτουν κατά 92%

Ο Μάσκ άλλαξε την εικόνα προφίλ του στο Twitter σε κινούμενο σχέδιο της εταιρείας NFT που πουλήθηκε για 24,4 εκατομμύρια, και ο επικεφαλής του ζήτησε τα...ρέστα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, ο Έλον Μάσκ την Τετάρτη αντικατέστησε για λίγο την εικόνα προφίλ του στο Twitter με το χαρακτηριστικό κινούμενο σχέδιο της βιομηχανίας NFT "Bored Ape Yaucht Club", έργο που πουλήθηκε σε δημοπρασία σε άγνωστο πλειοδότη για 24,4 εκατομύρια δολάρια από τον οίκο Sotheby's.

{https://twitter.com/boredapebot/status/1521963665280360448?s=20&t=oSuAAX03LeAyMRhEe4jtDw}

Αμέσως, ο συνεπικεφαλής του τμήματος ψηφιακής τέχνης του οίκου Sotheby's, Μάικλ Μπουχάνα, του ζήτησε να την κατεβάσει ειδάλλως θα έπρεπε να...πληρώσει. 

{https://twitter.com/michaelbouhanna/status/1521799776630628353?s=20&t=s4wU45pTkD3_woyyz7xe2g}

Ο Μάσκ με νέα ανάρτηση στο Twitter απάντησε στον Μπουχάνα χλευάζοντας την κοινότητα του NFT, λέγοντας «Δεν ξέρω...φαίνεται ανταλλάξιμο».

{https://twitter.com/elonmusk/status/1521807738317066240?s=20&t=s4wU45pTkD3_woyyz7xe2g}

Αρκετές ώρες αργότερα, η εικόνα του πίθηκου, αντικαταστάθηκε με μια φωτογραφία ενός παιδιού που έπαιζε με έναν πύραυλο.

Ο Έλον Μασκ θεωρήθηκε από ορισμένους ότι κοροϊδεύει τη βιομηχανία NFT, μία ημέρα μετά την αναφορά της Wall Street Journal ότι η αγορά της ψηφιακής τέχνης είχε «καταρρεύσει», με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 92% από την κορύφωσή της τον Σεπτέμβριο. 

Ο ίδιος ο Μασκ δεν πιστεύεται ότι κατέχει NFTs, αλλά η κίνησή του οδήγησε σε εικασίες ότι είχε επενδύσει στην πραγματικότητα στο ψηφιακό έργο τέχνης.

Τι είναι τα NFTs;

Πρόκειται για αγορά ψηφιακών έργων τέχνης (NFT) στο Διαδίκτυο σε λογική τιμή με κρυπτονομίσματα. Έτσι, εξασφαλίζεται ένα μοναδικό ψηφιακό διακριτικό που αποδεικνύει την εξουσία του αγοραστή πάνω στο έργο τέχνης που αγόρασε διαδικτυακά. Μέχρι στιγμής, η παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα γνώριζε ότι τα bitcoins ήταν η ψηφιακή απάντηση στο νόμισμα. Αντίστοιχα, τα NFTs θεωρούνται η ψηφιακή απάντηση στα συλλεκτικά αντικείμενα (στην προκειμένη έργα τέχνης). Με την εμφάνιση των NFTs οι ψηφιακοί καλλιτέχνες βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει, χάρη στις μαζικές πωλήσεις σε ένα νέο κοινό κρυπτογράφησης.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Fop3LNm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη