Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ: Φινάλε στον 1ο γύρο με παιχνίδι που «δίνει» πρόκριση

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ: Φινάλε στον 1ο γύρο με παιχνίδι που «δίνει» πρόκριση

Τον τελευταίο αγώνα της δίνει η εθνική ανδρών, στον 1ο προκριματικό γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (2ος Όμιλος), το βράδυ της Πέμπτης (30/6, 20:00), με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία, στο ΕΑΚ Νεάπολης, στη Λάρισα.

Στον πρώτο αγώνα του Δημήτρη Ιτούδη ως Ομοσπονδιακός τεχνικός, οι Έλληνες διεθνείς θέλουν τη νίκη, καθώς τα αποτελέσματα μεταφέρονται στον 2ο προκριματικό γύρο, στον οποίο η εθνική έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση.

Οι υποχρεώσεις στον 2ο γύρο ξεκινούν στα τέλη Αυγούστου, λίγο πριν την αναχώρηση για το Μιλάνο και το Ευρωμπάσκετ.

Στην πρεμιέρα του 1ου προκριματικού γύρου, στο Νιούκαστλ, στις 25 Νοεμβρίου 2021, η εθνική γνώρισε δυσάρεστη έκπληξη γνωρίζοντας την ήττα με 78-69 από τους Βρετανούς. Η διαφορά εν συγκρίσει με τον αγώνα επί ελληνικού εδάφους, είναι πως τότε απουσίαζαν οι βασικοί παίκτες της εθνικής Ελλάδας, ενώ απουσίαζε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Αγγλία.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η νίκη επί της Λευκορωσίας στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, η οποία όμως δεν υπολογίζεται, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα να θέσει εκτός των διοργανώσεών της η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) τις Ρωσία και Λευκορωσία.

Έτσι, δεν θα πραγματοποιηθεί και η αναμέτρηση Ελλάδα-Λευκορωσία. Στο 2ο «παράθυρο» στις 25 Φεβρουαρίου, μπροστά σε 5 χιλιάδες φιλάθλους της στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, η «επίσημη αγαπημένη», έχοντας αυτή τη φορά στη διάθεσή της παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πήρε μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη, με 72-71, επί της Τουρκίας με 2/2 βολές του Κώστα Παπανικολάου, όταν ο διεθνής φόργουορντ κέρδισε φάουλ στα 3'' πριν τη λήξη.

Η «γαλανόλευκη» νίκησε και στην Κωνσταντινούπολη, με το υπέρ της 67-76 στο «Σινάν Ερντέμ», χάρη στους 22 πόντους του Δημήτρη Αγραβάνη και τους 21 του Γιώργου Παπαγιάννη, να τη στέλνει ουσιαστικά στον 2ο προκριματικό γύρο και... μαθηματικά.

Η εθνική βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 2 νίκες 1 ήττα και 5 βαθμούς, ακολουθεί η Τουρκία με 1 νίκη - 2 ήττες και 4 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση είναι η Μεγάλη Βρετανία με 1 νίκη - 1 ήττα, καθώς πριν το τζάμπλ με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο εξασφαλίζουν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου (σε σύνολο τεσσάρων αγώνων) και δημιουργούνται τρεις νέοι όμιλοι (7ος, 8ος και 9ος).

Στον 7ο μετέχουν οι τρεις πρώτοι του 1ου και του 2ου ομίλου, στον 8ο όμιλο μετέχουν οι τρεις πρώτοι του 3ου και 4ου ομίλου, ενώ στον 9ο όμιλο θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» οι τρεις πρώτοι του 5ου και του 6ου ομίλου.

Απέναντι στους Βρετανούς ο Δημήτρης Ιτούδης, δεν υπολογίζει στους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη, ούτε και στους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά όλοι οι υπόλοιποι βασικοί θα είναι εκεί.

Οι Παπανικολάου, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Ντόρσεϊ, Αγραβάνης, Λαρεντζάκης, Λούντζης, Μποχωρίδης, Κασελάκης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα είναι στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη, μαζί με άλλους. 

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στον 2ο όμιλο του 1ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 έχουν ως εξής:

1ο «Παράθυρο» (Νοέμβριος 2021)

Μεγάλη Βρετανία-ΕΛΛΑΔΑ 78-69

Τουρκία-Μεγάλη Βρετανία 84-67

2ο «Παράθυρο» (Φεβρουάριος 2022)
ΕΛΛΑΔΑ-Τουρκία 72-71
Τουρκία-Ελλάδα 67-76

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ 2-1 5
Τουρκία 1-2 4
Μ. Βρετανία 1-1 2

3ο «Παράθυρο» (Ιούνιος/Ιούλιος 2022)

Πέμπτη, 30/6
ΕΛΛΑΔΑ-Μεγάλη Βρετανία 20:00

Κυριακή, 3/7
Μεγάλη Βρετανία-Τουρκία 20:00

#ΜΠΑΣΚΕΤ #ΕΛΛΑΔΑ #ΕΘΝΙΚΗ_ΟΜΑΔΑ #ΛΑΡΙΣΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NheBj4E
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη