Έκτακτο καλοκαιρινό επίδομα: Στο τραπέζι επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ

Έκτακτο καλοκαιρινό επίδομα: Στο τραπέζι επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ

Έκτακτο καλοκαιρινό επίδομα, ύψους 200 ευρώ, σχεδιάζει να δώσει η Κυβέρνηση στους πιο ευάλωτους, στόχος είναι να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την ανοδική κούρσα των τιμών.

Τρέχουν ήδη εδώ και μέρες Fuel Pass, Power Pass και από σήμερα η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι πολίτες μετά από τα απανωτά κύματα ακρίβειας που ροκανίζουν το εισόδημα των πολιτών.

Αν όλα πάνε καλά και βρεθούν φυσικά τα δημοσιονομικά περιθώρια το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί νέα επιταγή ακρίβειας καλοκαιριού ύψους 200 ευρώ για τους πιο ευάλωτους.

Το επίδομα αυτό θα δοθεί, όπως όλα δείχνουν με μοντέλο Δώρο Πάσχα δηλαδή σε πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη και συγκεκριμένα σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

Ποιοι έλαβαν την επιταγή των 200 ευρώ

Η επιταγή ακρίβειας είχε δοθεί σε έξι κατηγορίες δικαιούχων. Συγκεκριμένα:

Δικαιούχοι επιδόματος παιδιού

Θα δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος ακρίβειας ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

Ανασφάλιστοι υπερήλικες

Επίδομα ακρίβειας ύψους 200 ευρώ θα λάβουν 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες με κόστος 7 εκατ. ευρώ.

ΑμεΑ

Επίδομα ακρίβειας με τη μορφή ενίσχυσης ύψους 200 ευρώ σε 166.982 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ με κόστος 33,4 εκατ. ευρώ.

Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Για 241.282 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος το επίδομα ακρίβειας θα είναι η καταβολή διπλής δόσης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Το κόστος του μέτρου θα είναι τα 50,9 εκατ. ευρώ.

#ΕΠΙΔΟΜΑ #ΔΩΡΟ #ΕΠΙΤΑΓΗ_ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ #200_ΕΥΡΩ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eR2DQ4C
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη