Κοινωνικός τουρισμός 2022: Τα καλά νέα και η «τιμωρία» των δικαιούχων με τα voucher του ΟΑΕΔ

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Τα καλά νέα και η «τιμωρία» των δικαιούχων με τα voucher του ΟΑΕΔ

Τα καλά νέα στον φετινό κοινωνικό τουρισμό 2022 του ΟΑΕΔ και η τιμωρία που «πληγώνει» τους φετινούς δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ θα είναι φέτος ενισχυμένο με περισσότερα χρήματα και άρα περισσότερες παροχές ωστόσο, θα «τιμωρεί» με αποκλεισμό τους δικαιούχους που δεν κάνουν χρήση του voucher.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να γίνουν γνωστή η ημερομηνία για την έναρξη του φετινού κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ καθώς εκκρεμεί η ΚΥΑ για δωρεάν διακοπές 300.000 δικαιούχων

Όπως υπογράμμισε ο διοικητής της ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης «ο «Κοινωνικός Τουρισμός» είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιεί ο πρώην ΟΑΕΔ, νυν ΔΥΠΑ με μεγάλη επιτυχία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το οποίο και φέτος θα είναι πολύ ενισχυμένο με νέες παροχές και νέα κίνητρα, διότι εξασφαλίστηκαν επιπλέον 5 εκατομμύρια, φτάνοντας τον προϋπολογισμό στα 35 εκατ. ευρώ»

Σημειώνοντας ότι μια τετραμελής οικογένεια που θα πάει τον Αύγουστο διακοπές σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό, ο ΟΑΕΔ θα βάλει 806 ευρώ και οι δικαιούχοι θα πληρώσουν 96 ευρώ.

Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι «αποφασίσαμε αντί να αυξήσουμε τον αριθμό των επιταγών που είναι 300.000, να βάλουμε αυτούς τους έξτρα πόρους για να κάνουμε πιο ελκυστικό το πρόγραμμα, μειώνοντας την συμμετοχή των πολιτών και αυξάνοντας τις τιμές που πληρώνουμε στα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να συμμετάσχουν περισσότερα ξενοδοχεία, να είναι περισσότερα δωμάτια διαθέσιμα και έτσι να είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος φέτος λόγω της ενέργειας».

Παλιότερα στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 700 τουριστικά καταλύματα τον χρόνο και πέρσι έφτασαν τα 1800, άρα υπήρξε και αυξημένη διαθεσιμότητα, εξήγησε ο διοικητής της ΔΥΠΑ. «Πέρσι βοήθησε πολύ ότι για τον μήνα Αύγουστο που είναι ο μήνας με την μεγαλύτερη ζήτηση, δώσαμε ένα «μπόνους» 20% στα ξενοδοχεία όσο αφορά τις τιμές που τους πληρώνουμε έτσι ώστε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο» προσέθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη για να συμμετάσχει κανείς στο πρόγραμμα πρέπει να έχει το έτος 2021, 50 ημέρες είτε ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, είτε παροχής προστασίας της μητρότητας είτε επιδότησης της ανεργίας είτε συνδυασμός των παραπάνω. Η μόνη εξαίρεση είναι οι ΑΜΕΑ που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο των ανέργων του ΟΑΕΔ και μπορούν να κάνουν αίτηση κάθε χρόνο χωρίς άλλη προϋπόθεση. Ο δικαιούχος έχει 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα ή 10 διανυκτερεύσεις με καθόλου ιδιωτική συμμετοχή σε Σάμο, Λέρο, Χίο, Κω και νομό Έβρου και 12 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία συμμετοχή στην βόρεια Εύβοια.

Όσοι έχουν επιταγές από το περσινό πρόγραμμα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν έως το τέλος του Ιουλίου, καθώς δεν μεταφέρεται χρονικά η επιταγή πέρα της λήξης του προγράμματος. Ο δικαιούχος μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χρόνο παρά χρόνο. Εάν κάποιος δεν την αξιοποιήσει δεν μπορεί να συμμετάσχει ξανά στο πρόγραμμα για 2 χρόνια.

«Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια υπάγονται στο πρόγραμμα και μάλιστα φέτος αυξήθηκε η επιδότηση που δίνει ο ΟΑΕΔ για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στις τιμές, συνεπώς ένας δικαιούχος θα συμμετέχει με το 25% της τιμής, ένας πολύτεκνος με 20% και οι ΑΜΕΑ δεν έχουν καμία συμμετοχή, ταξιδεύουν δωρεάν» επισήμανε ο κ. Πρωτοψάλτης.

 Συνεπώς φέτος θα έχουμε από την μία αύξηση του προϋπολογισμού για τον κοινωνικό τουρισμό 2022, που ως γεγονός είναι προς το συμφέρον των δικαιούχων αλλά από την άλλη τιμωρούνται όσοι δικαιούχοι δεν κάνουν χρήση του voucher φέτος,καθώς χάνουν τη σειρά τους για δύο ολόκληρα χρόνια.

#ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ_ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ_2022 #ΟΑΕΔ #ΔΥΠΑ #VOUCHER


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1jIbBPZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη