Αγίου Πνεύματος 2022: Το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα

Αγίου Πνεύματος 2022: Το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, δεν συμπεριλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Κανονικά λοιπόν θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, με τους καταναλωτές να μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους μέσα στο ωράριο λειτουργίας τους (08:00 - 21:00).

Όσον αφορά στα εμπορικά καταστήματα, εξαρτάται από την απόφαση που έχουν λάβει οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι ή οι Περιφέρειες.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζτιτζικώστα, ορίσθηκε η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως τοπική αργία για τα εμπορικά καταστήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται ότι οι εξαιρέσεις:

α) για τα καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστικούς τόπους τα οποία με διοικητική πράξη εργάζονται κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), καθώς και

β) οι περιλαμβανόμενες στα άρθρα 7 και 9 του Β.Δ.748/1966 όπως αυτά τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του αρ.63 του Ν.4808/2021 εξακολουθούν να ισχύουν

Επίσης, ανάλογη απόφαση έλαβε ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, που ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα είναι κλειστά.

Ακόμη, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει αποφάσισε ομόφωνα τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, του Αγίου Πνεύματος.

Κλειστά τα καταστήματα θα είναι επίσης σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Ναύπλιο, Μυτιλήνη, Σέρρες.

Κλειστές οι τράπεζες

Για τις τράπεζες η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι επίσημη τραπεζική αργία, οπότε θα είναι κλειστές, ενώ κλειστό θα είναι και το Δημόσιο.

Για ποιους είναι αργία στον ιδιωτικό τομέα

Ειδικότερα, η γιορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις εξής κατηγορίες μισθωτών:

Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Ευγηρίας Οίκων, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κλπ, Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχ. Εφημερίδων, Φορτοεκφορτοτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.

#ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΕΜΠΟΡΙΚΑ_ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ #ΑΓΙΟΥ_ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ_2022 #ΩΡΑΡΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wey50kW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη