Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα και οι απαντήσεις στην Έκθεση και τα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα και οι απαντήσεις στην Έκθεση και τα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και Έκθεσης έκαναν πρεμιέρα οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις πανελλήνιες 2022. Δείτε πρώτοι τα θέματα και τις απαντήσεις στο Dnews σε συνεργασία με το φροντιστήριο Μεθοδικό.

Λίγο μετά τις 10 π.μ. όπως κάθε χρόνο έγινε γνωστό το θέμα της έκθεσης για τις πανελλήνιες 2022. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους υποψηφίους να διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα με θέμα:

«Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν θωρακίζει μόνο την υγεία μας αλλά και την υγεία του πλανήτη». Το κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα του ιδρύματος με την επωνυμία «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση».

Παράλληλα, άλλο θέμα για το θέμα έκθεσης 2022 «Συμμετέχεις, ως εκπρόσωπος του σχολείου σου, σε ένα μαθητικό συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου). Αξιοποιώντας υλικό από το κείμενο και τις προσωπικές σου εμπειρίες, καλείσαι να γράψεις μία ομιλία (200-250 λέξεις) για να πείσεις τους συνέδρους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες για την «υγεία» του πλανήτη αλλά και τη δική τους.

Το λογοτεχνικό κείμενο πρόκειται για απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ», εκδόσεις Μεταίχμιο, 2017, σελ. 20-21. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα η δράση των προσώπων τοποθετείται στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Γιωργάκης, το κεντρικό πρόσωπο του αποσπάσματος, με μια αναπηρία στο πόδι του, από μικρός «καθόταν σε μια γωνιά και ζύμωνε τη λάσπη. Έπλαθε μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, κρινάκια ίσα με το δάχτυλο». Η μητέρα του, η κυρα-Λένη, καμάρωνε ότι «πιάνουν τα χέρια του με τα αλεύρια και τις ζάχαρες».

Δείτε αναλυτικά τα θέματα ΕΔΩ

Το Dnews δίπλα στους μαθητές και σε συνεργασία με το φροντιστήριο Μεθοδικό αναρτά τις ενδεικτικές απαντήσεις στο θέμα της Έκθεσης ώστε να μετρήσετε τις δυνάμεις αλλά και να δείτε πως πήγατε.

Λίγο αργότερα, το Dnews θα ανακοινώσει τις σωστές απαντήσεις από τον ΕΟΦΕ ενώ καθημερινά θα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή των εξελίξεων, ενημερώνοντάς σας, με όλες τις ειδήσεις γύρω από τις πανελλήνιες 2022.

Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Έκθεσης και τα Νέα Ελληνικά

ekthesi1

 

ekthesi2

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2022 #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ #ΘΕΜΑΤΑ #ΜΕΘΟΔΙΚΟ #ΛΥΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5HdR8ZK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη