Κακοκαιρία του Αγίου Πνεύματος 2022: Ποιες περιοχές θέλουν προσοχή, τι καιρό θα κάνει στην Αττική΄

Κακοκαιρία του Αγίου Πνεύματος 2022: Ποιες περιοχές θέλουν προσοχή, τι καιρό θα κάνει στην Αττική΄

Προειδοποίηση μετεωρολόγων για κακοκαιρία του Αγίου Πνεύματος 2022 με βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της χώρας, αναλυτική πρόγνωση.

Αν και περιμέναμε πως και πώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δυστυχώς ο καιρός δεν θα μας κάνει τη χάρη με αποτέλεσμα να υπάρχει επιδείνωση του καιρού και κακοκαιρία με δυνατές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Δύσκολα του Αγίου Πνεύματος

Ο μετεωρολόγος κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως οι πιο δύσκολες ημέρες της εβδομάδας είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.

«Υπάρχει μια αρκετά οργανωμένη και βαθιά ψυχρή λίμνη που παρουσιάζει μεγάλη ένταση και θα προκαλέσει σημαντικότατη κακοκαιρία μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες θα κινηθούν προς την περιοχή από τα βορειοδυτικά και συναντώντας θερμότερες αέριες μάζες θα δημιουργήσουν πολύ ισχυρή κακοκαιρία κατά κανόνα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας», ανέφερε

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ζήτησε, στο πλαίσιο αυτό, πολύ μεγάλη προσοχή στον καιρό για Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Χαλκιδική, τις βόρειες περιοχές της Εύβοιας αλλά και τα βόρεια της Αττικής προσθέτοντας ότι από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν και τα βορειοανατολικά τμήματα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Παρασκευή και το Σάββατο, θα ξεκινούν με ήπιο καιρό και τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται μετά το μεσημέρι ενώ ειδικά για τον καιρό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είπε ότι «και αυτός θα είναι άστατος με σχετικά πιο χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή».

Σε ανάρτηση του μάλιστα κάνει λόγο για νέα υποτροπή που θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Πέμπτη από το απόγευμα και στη συνέχεια και μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου.
Πρόκειται για ένα νέο κύμα καλά οργανωμένης κακοκαιρίας που θα μας έρθει από τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προκαλώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά και ο Σάκης Αρναούτογλου για την Παρασκευή

Τονίζει πως την Παρασκευή ο καιρός θα χαλάσει περαιτέρω και θέλει προσοχή στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Το φαινόμενο που θα μας ταλαιπωρήσει στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και χρειάζεται πολύ προσοχή.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα κινηθεί προς τα ανατολικά, αλλά θα δώσει εκ νέου στα ΒΑ της χώρας δυνατές βροχές και καταιγίδες.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα ηρεμήσει αλλά και πάλι υπάρξουν μικρής έντασης και διάρκειας βροχές.

Αναλυτική πρόγνωση

ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα στην Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Tο Σάββατο οι νοτιάδες θα γυρίσουν σε ισχυρούς βοριάδες σε όλα τα πελάγη και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Ενδεικτικά για την Αττική δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 27 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα ηρεμήσει, ωστόσο θα υπάρχει δροσιά και ορισμένα φαινόμενα θα εντοπίζονται και πάλι σε αρκετές περιοχές της χώρες, κάτι που δεν θα αλλάξει ούτε και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Νωρίτερα, ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «φθινοπωρινή έφοδο» και πιθανότητα για πολύ νερό κατά τόπους.

Συγκεκριμένα έγραφε: «Στο προσκήνιο ισχυρές μπόρες -καταιγίδες σε αρκετές κυρίως κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικες περιοχές το επόμενο 48 ωρο!

Φθινοπωρινή "έφοδος" την Παρασκευή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα για "πολύ νερό" κατά τόπους!

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αρκετές ηπειρωτικές περιοχές δείχνουν να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχών ή καταιγίδων, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια μάλιστα της Παρασκευής θα ενταθούν και σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας, έτσι ώστε δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν και αρκετά προβλήματα».

Κολυδάς: Έρχεται εντονότερη αστάθεια - Ύφεση των φαινομένων από το Σάββατο

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 09-06-2022
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 27 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και στα νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-06-2022
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και στις Κυκλάδες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-06-2022
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

{https://twitter.com/KolydasT/status/1534437517465894912?s=20&t=V4xbuMUUZTPoFYcYUQBhMw}

 

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΑΓΙΟΥ_ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ #ΚΑΙΡΟΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ #ΣΑΚΗΣ_ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ #ΚΛΕΑΡΧΟΣ_ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ #ΚΟΛΥΔΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/GPCVExB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη