Πανελλήνιες: Βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα των πανελλαδικών 2022

Πανελλήνιες: Βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα των πανελλαδικών 2022

Το Dnews σε συνεργασία με το Μεθοδικό δίνει έναν πρώτο σχολιασμό στα θέματα των πανελληνίων 2022 σε Χημεία, Λατινικά και Πληροφορική.

Μια «ανάσα» πριν το τέλος των Πανελλήνιων Εξετάσεων βρίσκονται τα Γενικά Λύκεια, ενώ τα ΕΠΑΛ συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα τις εξετάσεις. Για όλους τους υποψήφιους, θα ακολουθήσουν και τα ειδικά μαθήματα.

Σήμερα, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Το Dnews μετά την ανάρτηση των θεμάτων δίνει σε συνεργασία με το Μεθοδικό εναν πρώτο σχολιασμό για τη βατότητα των θεμάτων σε Χημεία, Λατινικά και Πληροφορική.

Σχολιασμός από Dnews και Μεθοδικό

Χημεία

Τα θέματα στο μάθημα της Χημείας που εξετάζεται σήμερα καλύπτουν όλα τα κεφάλαια της ύλης με ερωτήματα που δεν αναμένεται να δυσκολέψουν ιδιαίτερα τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Είναι κλιμακούμενης δυσκολίας με τα πιο απαιτητικά ερωτήματα στο τελευταίο θέμα.

Γενικά, τα θέματα είναι σαφώς διατυπωμένα και οι ασκήσεις είναι στο πνεύμα των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου (Θέμα Γ). Μόνο τα ερωτήματα Δ2, Δ3 έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας ώστε να υπάρξει και η αντίστοιχη κλιμάκωση βαθμολογίας. 

Λατινικά

Σήμερα οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών εξετάζονται στο μάθημα των Λατινικών, που επανήλθε ως πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα για την πρόσβαση στις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.

Τα θέματα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία, με του νέου τύπου ερωτήσεις εισαγωγής και ετυμολογικών να κρίνονται αναμενόμενες, τη Γραμματική να ακολουθεί τον τρόπο εξέτασης των προηγούμενων ετών και οι Παρατηρήσεις στο Συντακτικό να είναι λιγότερες σε πλήθος από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εκφωνήσεις είναι σαφείς και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι δεν αναμένεται να δυσκολευτούν.

Πληροφορική

Τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής είναι μέτριας δυσκολίας, λίγο πιο απαιτητικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου λόγω και της πανδημίας ήταν μειωμένη η ύλη.

Η θεωρία κινήθηκε σε αναμενόμενα επίπεδα με έμφαση στη νέα ύλη που προστέθηκε φέτος. Στα θέματα μόνο το ερώτημα Α4 είναι πιο σύνθετο και ίσως χρειαζόταν καλύτερη διατύπωση.

Το θέμα Β κρίνεται αρκετά εύκολο, αν και χρειάζεται προσοχή στην εκφώνηση στο ερώτημα Β1. Το τρίτο θέμα που είναι το πιο απαιτητικό συγκριτικά με τα προβλήματα που τέθηκαν, έχει μια δυσκολία
στην κατανόηση στο ερώτημα Γ3, ενώ το ερώτημα Γ5 στα υποπρογράμματα δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Τέλος το τέταρτο θέμα που έξετάζεται η επίλυση προβλήματος με χρήση πινάκων, έχει βατά ερωτήματα και οι περισσότεροι υποψηφιοι θα ανταποκριθούν με επάρκεια, ειδικά αν είναι προσεκτικοί στην
προσπέλαση του πίνακα για την εισαγωγή των δεδομένων στο ερώτημα Δ2.

 

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ #ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ #ΘΕΜΑΤΑ_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ_2022 #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ_2022 #ΘΕΜΑΤΑ_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ_2022 #ΘΕΜΑΤΑ_ΧΗΜΕΙΑΣ_2022 #ΘΕΜΑΤΑ_ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Q4q5Acg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη