Θέματα πληροφορικής 2022: Δείτε τι έπεσε στις πανελλήνιες

Θέματα πληροφορικής 2022: Δείτε τι έπεσε στις πανελλήνιες

Συνέχεια πανελληνίων 2022 με τους μαθητές των ΓΕΛ να εξετάζονται σήμερα μεταξύ άλλων στην πληροφορική. Τα θέματα πληροφορικής 2022 θα αναρτηθούν από το Dnews λίγο μετά τις 10 π.μ.

Προτελευταία μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα Τετάρτη, 8 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ, και οι πάνω από 70.000 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων διαγωνίζονται στα Λατινικά για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Χημεία για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και στην Πληροφορική για την Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Λίγο μετά τις 10 π.μ. θα αναρτηθούν και επίσημα τα θέματα Πληροφορικής από το Υπουργείο Παιδείας όπως ακριβώς και για τα θέματα Λατινικών και Χημείας.

Δείτε τα θέματα της Πληροφορικής 2022 ΕΔΩ (το λινκ θα ενεργοποιηθεί μετά τις 10 π.μ)

Τι να προσέξετε για ένα άριστο γραπτό στην Πληροφορική

Για την εξέταση του μαθήματος της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, ισχύουν τα εξής: Η εξέταση στο μάθημα Πληροφορική, περιλαμβάνει θέματα θεωρίας και ασκήσεων ή προβλημάτων και είναι κλιμακούμενης δυσκολίας.

Τα θέματα θεωρίας αποτελούνται από ερωτήσεις διαφόρων τύπων με τις οποίες ελέγχονται η γνώση και η κατανόηση της θεωρίας, η κριτική ικανότητα των υποψηφίων, η ικανότητα αξιοποίησης θεωρητικών γνώσεων για την αξιολόγηση δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων και η δυνατότητα παρουσίασής τους με σωστούς επιστημονικούς όρους και σωστό γραπτό λόγο.

Τα θέματα ασκήσεων ή προβλημάτων στοχεύουν στον έλεγχο της ικανότητας του/της υποψηφίου/ας να χρησιμοποιεί, σε συνδυασμό, γνώσεις ή δεξιότητες που απέκτησε για την επίλυσή τους.
Η εξέταση στο ανωτέρω μάθημα περιλαμβάνει ένα (1) θέμα θεωρίας και τρεις (3) ασκήσεις ή προβλήματα, σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος και τις εφαρμογές του. Η βαθμολογία προκύπτει κατά 40% από το θέμα της θεωρίας και κατά 60% (3x20%) από τις ασκήσεις ή τα προβλήματα.

Υπενθυμίζεται οτι αύριο Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου ενώ των ΓΕΛ την Πρασκευή 10 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να διαγωνίζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική.

Αύριο Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ #ΘΕΜΑΤΑ_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ #ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ_2022 #ΘΕΜΑΤΑ #ΘΕΜΑ_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/PFgoAW8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη