Όμιλος Φίλων Δάσους Λαμίας: Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2022 - Απολογισμός - Σκουπίδια, σκουπίδια παντού και εγκατάλειψη, μόνη ελπίδα τα παιδιά για το μέλλον του κόσμου μας

Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2022

Απολογισμός

Σκουπίδια, σκουπίδια παντού και εγκατάλειψη, μόνη  ελπίδα τα παιδιά για  το μέλλον του κόσμου μας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα των περιβαλλοντικών μας δράσεων!

Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, πραγματοποίησε  μια σειρά δράσεων προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας, για την αναγκαιότητα προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος.

-Την Πέμπτη  2  Ιουνίου ξεναγήσαμε μαθητές του 12ου Δημοτικού σχολείου ΛΑΜΙΑΣ, στο πλατανόδασος Μεξιατών

-Το Σάββατο  4  Ιουνίου  βρεθήκαμε στην ΑΝΘΗΛΗ συμπράττοντας με   την εθελοντική οργάνωση #saveyourhood  , με το σύλλογο  Γυναικών με την καθοδήγηση της Προέδρου κας Ιωάννας Καλότυχου  και φυσικά με την παρουσία του Προέδρου της Τ.Κ ΑΝΘΗΛΗΣ, κου Πέτρου Φούντα και τον Διευθυντή  του Δημοτικού σχολείου κο Γιώργο Στεργίου, όλοι μαζί  συμμετείχαμε στον καθαρισμό από σκουπίδια στις εκβολές του Σπερχειού.

Κατάσταση τραγική, τριτοκοσμική, κάτοικοι και φορείς σε απόγνωση, ελπίζουμε να δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας για αλλαγή νοοτροπίας για καλύτερες συνθήκες υγιεινής αλλά και επιβίωσης στο Δέλτα του Σπερχειού.

-Την Κυριακή 5  Ιουνίου  βρεθήκαμε στον Καλόγηρο Στυλίδας με το 2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας καθαρίζοντας την παραλία και πεζοπορώντας στην ομώνυμη ακτή. Λίγα τα σκουπίδια εδώ, αλλά εγκατάλειψη και μαρασμός  στον πανέμορφο αυτό χώρο

Το συμπέρασμά μας, μόνη ελπίδα τα παιδιά, η εκπαίδευση, η απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης για ένα καλύτερο , βιώσιμο και αειφόρο πλανήτη πριν είναι αργά!

Απαραίτητη και αναγκαία η λειτουργία Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ενίσχυση των φορέων διαχείρισης.

































Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη