Εκλογές 2023: Υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική ο Στέλιος Πέτσας

Εκλογές 2023: Υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική ο Στέλιος Πέτσας

Yποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του 2023 θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του 2023 θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Ο Στέλιος Πέτσας γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1970. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Ακολούθως παρακολούθησε το πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10%, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.

Από το 2016 είχε αναλάβει σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αργότερα ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου

Στις 8 Ιουλίου 2019, ανακοίνωσε το νέο Κυβερνητικό σχήμα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ίδιο να αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας.

Παρέμεινε στη θέση μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2021, οπότε και στον μετασχηματισμό μετακινήθηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργό στο υπουργείο εσωτερικών.

#ΣΤΕΛΙΟΣ_ΠΕΤΣΑΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/howZrBu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη