Μυλοπόταμος: «Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα», νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την δολοφονία του 22χρονου

Μυλοπόταμος: «Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα», νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την δολοφονία του 22χρονου

Η τελευταία σκηνή του δράματος «παίχτηκε» χθες στην εκκλησία της Πεντηκοστής, εκεί όπου βαφτίστηκε το νεογέννητο μωρό του 22χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά 44χρονου μετά από καυγά. Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον νέο που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, στην τελευταία του κατοικία.

Στο χωριό του Μυλοποτάμου πλανάται ο φόβος για βεντέτα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή απολογείται ο δράστης της δολοφονίας, ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τεταμένο το κλίμα πριν την δολοφονία

Χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έφερε στο «φως» νέα στοιχεία γύρω από το έγκλημα. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, το κλίμα ήταν τεταμένο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από το έγκλημα.

Συγκεκριμένα από τις 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής είχαν αρχίσει οι διαπληκτισμοί.

Το θύμα

Ο πρώτος που διαπληκτίστηκε με το θύμα ήταν ο αδερφός του κατηγορουμένου. Μία ώρα μετά στις 14:30, ο 44χρονος με τον αδερφό του πήγαν στα χωράφια τους και συνάντησαν και πάλι το θύμα.

Ο αδερφός του δράστη, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο 44χρονος, ήρθε στα χέρια με το θύμα. Ο καυγάς κράτησε δυο με τρία λεπτά, όπως λέει, και αποχώρησαν. Ο δράστης αποφασίζει να φύγει από το χωριό για το Ρέθυμνο. Στις 16:20, περνώντας μπροστά από το σπίτι της αδερφής του θύματος, αρχίζει ξανά ο καυγάς, με τον δράστη να πυροβολεί και να σκοτώνει το θύμα.

Τι είπε ο 44χρονος για τη δολοφονία

«Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι πού έριξα», ήταν τα λόγια φέρεται να χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, στην προανακριτική απολογία του ο 44χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο.

Περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου τα όσα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής, στον μικρό οικισμό του Μυλοπόταμου και τα τρία διαφορετικά επεισόδια που είχαν κατάληξη το έγκλημα.

«Συγκλονισμένος γιατί μια ανθρώπινη ζωή έφυγε» και «είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε σε εμένα», φαίνεται να υποστήριξε ενώ χαρακτήρισε το θύμα: «δύσκολο άτομο και εξαιρετικά προβληματικό στην σχέση του με την ευρύτερη οικογένειά μου».

Αναλυτικότερα είπε ότι την Κυριακή βρέθηκε στο Αργουλιό για το μνημόσυνο του πατέρα του και ότι έμεινε προκειμένου να ολοκληρώσει κάποιες εργασίες που είχε σχετικά με τα πρόβατά του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην προανακριτική απολογία του περιγράφει με λεπτομέρειες αρχικά τις δύο πρώτες συναντήσεις που είχε εκείνο το απόγευμα με τον 22χρονο.

Αρχικά το πρώτο επεισόδιο έγινε μεταξύ του Κωστή Χαριτάκη και του αδελφού του, τον οποίο υποστήριξε ότι έβριζε με χυδαίες εκφράσεις ο 22χρονος και προσπάθησε να ηρεμήσει τον αδελφό του, λέγοντας του γύρευε την δουλειά σου».

Αντίστοιχα, το δεύτερο επεισόδιο, κατά τον 44χρονο, έγινε περίπου μια ώρα αργότερα όταν ο ίδιος και ο αδελφός του θέλησαν να πάνε με το αυτοκίνητο στα πρόβατα ο πρώτος και στο αμπέλι ο δεύτερος. Όπως λέει, επαναλήφθηκαν οι χυδαίες ύβρεις από τον νεαρό και μάλιστα αυτή την φορά δεν πρόλαβε να συγκρατήσει τον αδελφό του, ο οποίος «πετάχτηκε» από το όχημα και πιάστηκε στα χέρια με τον 22χρονο.

Δήλωσε ότι αυτή την φορά ήταν ο αδελφός του θύματος που επενέβη για να λήξει το επεισόδιο, το οποίο κράτησε λίγα λεπτά. Υποστηρίζει ακόμα πως ο ίδιος και ο αδελφός του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους λόγω της ταραχής τους και μάλιστα, για να μην αναγκαστούν να συναντηθούν και πάλι με τον νεαρό Χαριτάκη έκαναν ένα μεγάλο κύκλο.

Όπως υποστήριξε, η τρίτη και μοιραία συνάντηση του θύματος με τον 44χρονο, όπως φέρεται να είπε προανακριτικά ο τελευταίος, έγινε μετά από περίπου μια ώρα, όταν περνώντας έξω από το σπίτι της αδελφής του 22χρονου, τον είδε να έχει σταματήσει την μητέρα του και να της απευθύνει χυδαία λόγια.

Επισημαίνει μάλιστα ότι αντιλήφθηκε τον αδελφό του θύματος να του λέει «τι σου φταίει η γυναίκα και τη βρίζεις».

Επίσης αναφέρει ότι πήγε λίγα μέτρα παρακάτω για να κάνει στροφή με το όχημα και επιστρέφοντας η μητέρα του είχε ήδη απομακρυνθεί. Όπως φέρεται να υποστηρίζει, την ώρα εκείνη δέχτηκε ο ίδιος έναν ακόμα «καταιγισμό ύβρεων» αλλά και απρεπών κινήσεων από τον 22χρονο.

«Τότε σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου υβριστή των ιερών και οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι πού έριξα, ούτε τι έκανα εγώ», φέρεται να ανέφερε ο 44χρονος και καταλήγει λέγοντας: «Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργό μου και άκουσα τον πατέρα του Χαριτάκη να καταριέται. Έβαλα μπροστά το αμάξι κι έφυγα».

#ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΚΡΗΤΗ #ΟΠΛΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ezoD5Ca
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη