-->

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου η 3η Ιουνίου – Δράσεις του Δήμου Λαμιέων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Ιουνίου, ο Δήμος Λαμιέων με στόχο την ενθάρρυνση και προώθηση της χρήσης ποδηλάτου, θα προσφέρει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου που θα απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, την Παρασκευή 3-6-2022 και την Δευτέρα 6-6-2022 και από ώρες 9:30 π.μ. έως και τις 13:30 μ.μ.

       Ο Δήμος Λαμιέων φροντίζει μέσα από αυτήν την δράση να ενημερώνονται και να δραστηριοποιούνται τα παιδιά από μικρή ηλικία, ώστε η χρήση ασφαλούς οδήγησης του ποδηλάτου να γίνεται τρόπος ζωής.  Υποστηρίζει τη χρήση του ποδηλάτου ως έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, που δίνει πολλαπλά οφέλη στους χρήστες, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.      Φιλικό ως προς το περιβάλλον, με θετικό αντίκτυπο στην υγεία και καθοριστικό για τη βελτίωση της ποιότητας  ζωής και των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη, συμβάλλοντας στη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος και της στάθμευσης.

             Με το ποδήλατο:

  • αποφεύγουμε κακές συνήθειες όπως καθιστική ζωή, στρες, εξάρτηση από το κάπνισμα, ναρκωτικά και αλκοόλ που δημιουργούν πολλά σοβαρά κοινωνικά προβλήματα 
  • συμβάλλουμε στη μείωση εξάρτησης των πολιτών από τις ενεργειακές ανάγκες 
  • συμβάλλουμε στη μείωση των οικογενειακών δαπανών για μετακίνηση, υγεία και άσκηση
  • γνωρίζουμε την πόλη μας , τη γειτονιά μας και τους ανθρώπους της καλύτερα και αποκτάμε καλύτερη αίσθηση της πόλης.
  • ζούμε κοινωνικά, κοινωνικοποιούμαστε, γενικά διευκολύνουμε την κοινωνική συνύπαρξη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->