Έκτακτη Χρηματοδότηση 350.000 ευρώ στον Δήμο Λοκρών

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε δεκτή την εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής για τη διάθεση και κατανομή των πόρων του Λογαριασμού Κρατικής Αρωγής προς πυρόπληκτους Δήμους της χώρας από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021, συνολικού ύψους 1.771.782 ευρώ, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Στους ανωτέρω Δήμους, περιλαμβάνεται και ο Δήμος Λοκρών, ο οποίος χρηματοδοτείται εκτάκτως με 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση δικτύων και υποδομών, την εγκατάσταση παιδικής χαράς και την πολιτική προστασία.

Ο Δήμος Λοκρών, τόσο το 2020 όσο και το 2021, αντιμετώπισε πολλαπλές πυρκαγιές που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, αιτήθηκε πρόσθετης χρηματοδότησης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων, εργασιών και προμηθειών, μέσω της Κρατικής Αρωγής.

Η απόφαση αυτή, προστίθεται στην έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Λοκρών με 100.000 ευρώ, για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Η Κυβέρνηση εξαντλεί κάθε διαθέσιμο πόρο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιπυρική προστασία.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη