Στα 3,7 δισ. ευρώ οι νέες οφειλές προς την εφορία στο 4μηνο

Στα 3,7 δισ. ευρώ οι νέες οφειλές προς την εφορία στο 4μηνο

 Στα ύψη παραμένουν οι οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο καθώς πλέον έχουν φτάσει τα 125 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έμειναν σχεδόν αμετάβλητες, καθώς παρουσίασαν οριακή μείωση -0,3%. Από αυτό το πόσο η ΑΑΔΕ θεωρεί ως «πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος» τα 87,1 δισ. ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα 38 δισ. ευρώ θεωρούνται για διάφορους λόγους αδύνατο να εισπραχθούν ή έχουν ρυθμιστεί ήδη.

Σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη που συσσωρεύτηκαν στην εφορία από τις αρχές του χρόνου, αυτά έφτασαν τα 3,72 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δισ. το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τα 3,72 δισ. ευρώ τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν μόνο μια υπόθεση.

Από το σύνολο των χρημάτων που οφείλουν πολίτες και επιχειρήσεις στην εφορία το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς εισπράχθηκαν 1,29 δισ. ευρώ, ποσό ελαφρά υψηλότερο από το 1,16 δισ. ευρώ του τετραμήνου του 2021.

3,944 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία

Μια ανάσα από τα 4 εκατομμύρια (3,944 εκατομμύρια) είναι πλέον οι φορολογούμενοι οι οποίοι χρωστούν στην εφορία. Από αυτά τα 4 εκατομμύρια σχεδόν οι μισοί (1,978 εκατομμύρια) κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ 1,35 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν έρθει ήδη αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα κατάσχεσης.

#ΟΦΕΙΛΕΣ #ΕΦΟΡΙΑ #ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ #ΔΗΜΟΣΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gSdp1cu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη