Αναστάτωση στα δικαστήρια Ναυπλίου: Βρήκαν 3 δικογραφίες στα σκουπίδια - Δύο συλλήψεις

Αναστάτωση στα δικαστήρια Ναυπλίου: Βρήκαν 3 δικογραφίες στα σκουπίδια - Δύο συλλήψεις

Πρωτοφανείς περιστατικό ήρθαν στη δημοσιότητα, σχετικά με την εξαφάνιση 3 δικογραφιών από το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, που μετά από αναζήτηση, βρέθηκαν στα… σκουπίδια.

 

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν στη σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου δυο υπαλλήλων καθαριότητας ως φυσικών αυτουργών της πράξης.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από δύο ημέρες όταν έγινε αντιληπτό πως λείπουν τρεις ογκώδεις δικογραφίες.

Μετά από επίμονη έρευνα, οι δικογραφίες εντοπίστηκαν μέσα στους κάδο απορριμμάτων έξω από τα δικαστήρια.

Η αστυνομία με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου Ηλία Κωνσταντακόπουλου προχώρησε άμεσα σε έρευνα και συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου δυο καθαριστές που είχαν αναλάβει, εκ μέρους ιδιωτικής εταιρείας, τον καθαρισμό του Μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr, οι υπάλληλοι, δεν αρνήθηκαν ως «πέταξαν» τις δικογραφίες, αλλά παραμένει ασύλληπτος (ή άγνωστος) ο ηθικός αυτουργός , αυτός δηλαδή που – τυχόν- έδωσε την εντολή ή είχε συμφέρον να πεταχθούν οι δικογραφίες.

Είχε «εξαφανιστεί» ξανά

Όπως φαίνεται το βασικό ζητούμενο ήταν η «εξαφάνιση» της μιας δικογραφίας, που και ογκώδης είναι και έχει όπως φαίνεται …προϊστορία.

Συγκεκριμένα αφορά μια αστική διαφορά μεταξύ συγγενών, χωρίς ιδιαίτερη νομική σημασία, αλλά με μεγάλη ένταση μεταξύ των αντιδίκων μερών.

Η υπόθεση συζητήθηκε για πρώτη φορά πριν από 14 μήνες. Ξαφνικά όμως μετά την συζήτηση και ενώ είχαν κατατεθεί οι φάκελοι, η δικογραφία έκανε… φτερά. Ξεκίνησε τότε με απόφαση του δικαστηρίου μια ολόκληρη προσπάθεια ανασύστασης της δικογραφίας , η οποία ευοδώθηκε με δικαστική απόφαση στα τέλη Απριλίου 2022.

Η υπόθεση συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες από νέους. Κατατέθηκαν ξανά οι φάκελοι και μάλιστα η δικηγόρος της μιας πλευράς αστειευόμενη είπε σε υπαλλήλους «προσέξτε μην χαθούν». Την επομένη οι υπάλληλοι διαπίστωσαν πως ο φάκελος έλειπε εκ νέου. Αυτό ήταν που σήμανε συναγερμό και κίνησε τις αρχές.

 

#ΝΑΥΠΛΙΟ #ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ #ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5J7t8vF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη