Ξάνθη: Μάχη μέσα σε ασθενοφόρο, έσωσαν τη ζωή 45χρονου άνδρα έπειτα από 50 ΚΑΡΠΑ

Ξάνθη: Μάχη μέσα σε ασθενοφόρο, έσωσαν τη ζωή 45χρονου άνδρα έπειτα από 50 ΚΑΡΠΑ

Δύο γιατροί και τρεις νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, στην Ξάνθη, δεν εγκατέλειψαν δευτερόλεπτο την προσπάθειά τους να σώσουν έναν 45χρονο άνδρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 45χρονος ένιωσε έντονη δυσφορία και κάλεσε το 166 προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στο σπίτι του αντιλήφθηκε αμέσως ότι ο άνδρας αντιμετωπίζει ένα πολύ βαρύ και εκτεταμένο έμφραγμα!

Στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων όπου τον διακόμισαν, γιατροί και νοσηλευτές αρχίζουν μάχη για να τον σταθεροποιήσουν, προκειμένου στη συνέχεια να τον διακομίσουν στο νοσοκομείο της Ξάνθης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Voria.gr.

Έως εκείνη την στιγμή ο 45χρονος είχε τις αισθήσεις του.

Διασώστες του ΕΚΑΒ τον τοποθετούν με το φορείο στο ασθενοφόρο με προορισμό την Ξάνθη, όμως, πριν προλάβει ο οδηγός να βάλει μπρος, «ο 45χρονος έπαθε ανακοπή».

Μέσα στην ατυχία του ο 45χρονος είναι τυχερός γιατί το ασθενοφόρο δεν είχε φύγει και βρισκόταν ακόμα στο Κέντρο Υγείας.

Αμέσως οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες αρχίζουν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ.

«Του έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 20′ – 25′ λεπτά μέσα στο ασθενοφόρο, κάποια στιγμή τον διασωληνώνουν, του δίνονται όλα τα φάρμακα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μετά φεύγει το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο και συνεχίζουν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ. Συνολικά γινόταν ΚΑΡΠΑ για 50′ λεπτά, καταφέρνοντας τελικά να τον επιστρέψουν στη ζωή», είπε στη Voria.gr η διευθύντρια του Κ.Υ. Αβδήρων.

Ο 45χρονος αμέσως μετά την ανάνηψή του δεν παρέμεινε στο Νοσοκομείο Ξάνθης, αλλά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης «όπου του έγινε κατευθείαν αγγειοπλαστική, ανοίχτηκε το αγγείο και ο ασθενής είναι πλέον καλά»!

#ΞΑΝΘΗ #ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ #ΚΑΡΠΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/jl4A5nY
via IFTTT

1 Σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη