Παγώνη: Η ευλογιά των πιθήκων κρατά 4 εβδομάδες, πώς μεταδίδεται

Παγώνη: Η ευλογιά των πιθήκων κρατά 4 εβδομάδες, πώς μεταδίδεται

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη έδωσε απαντήσεις για την ευλογιά των πιθήκων, το πώς μεταδίδεται και πόσο διαρκεί η νόσος.

«Την ξέραμε ως ενδημική νόσο στην κεντρική Αφρική», είπε η Ματίνα Παγώνη ενώ τόνισε ότι κολλάει πάρα πολύ πιο δύσκολα.

Εξήγησε, όμως, ότι η ευλογιά των πιθήκων κρατάει περίπου τέσσερις εβδομάδες και μετά είναι σε αποδρομή, γι' αυτό χρειάζεται καραντίνα για όσο διαρκεί.

Τόνισε ότι δεν έχει τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού και πρόσθεσε πως το χαρακτηριστικό της νόσου είναι η διόγκωση των λεμφαδένων και τα εξανθήματα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε, επίσης, ότι με τα σωματίδια δια της αναπνευστικής οδού είναι ακόμα πιο σπάνια η μετάδοση.

Για όσους ταξιδεύουνε με αεροπλάνο

Για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, η γιατρός επεσήμανε ότι «δεν κολλάς αν κάθεσαι δίπλα με τον άλλον, εκτός αν αγκαλιαστείς και φιληθείς».

Ακόμη ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ κάθε Πέμπτη θα κάνει μια ενημέρωση για το πόσα κρούσματα υπάρχουν και την προσοχή που θα πρέπει να έχει ο κόσμος ειδικά στις μετακινήσεις του και τις διακοπές.

Δείτε τι είπε η Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ:

#ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΜΑΤΙΝΑ_ΠΑΓΩΝΗ #ΝΟΣΟΣ #ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ #ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/i9eamkj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη