Επίδομα βενζίνης: Κλείδωσε σε έως 80 ευρώ το νέο Fuel Pass

Επίδομα βενζίνης: Κλείδωσε σε έως 80 ευρώ το νέο Fuel Pass

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το επίδομα βενζίνης θα φτάνει έως και τα 80 ευρώ. Σε λίγο και επίσημα οι ανακοινώσεις

Σε λίγη ώρα θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» του νέου fuel pass , ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει αναφορά στην οικονομία και στις επόμενες κινήσεις στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιδότηση καυσίμων θα φτάσει τα 80 ευρώ ένα ποσό που σχεδόν διπλασιάζεται σε σχέση με το προηγούμενο Fuel Pass.

Παράλληλα το πακέτο θα περιλαμβάνει : την αύξηση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης και την αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων για τις άγονες γραμμές.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ετοιμάσει ένα ενισχυμένο πακέτο μέτρων προκειμένου να αυξηθούν και τα χρήματα που θα κατευθυνθούν στους δικαιούχους, αλλά και ο αριθμός των πολιτών που θα επωφεληθούν από την επιδότηση.

Το πακέτο μέτρων, το οποίο στο βασικό του πλαίσιο θα ανακοινωθεί αρχικά από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο και αργότερα (15:00) θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων από το οικονομικό επιτελείο , θα έχει στόχο να περιορίσει την εκρηκτική άνοδο των τιμών στην βενζίνη ώστε να μην επιβαρύνεται ο καθημερινός προϋπολογισμός των νοικοκυριών.

Ο στόχος του αυξημένου αριθμού δικαιούχων θα επιτευχθεί με την αύξηση των εισοδηματικών ορίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το εισοδηματικό όριο για το οικογενειακό εισόδημα θα αυξηθεί στις 45.000 ευρώ (καθαρό εισόδημα), από 30.000 ευρώ που ήταν στο πρώτο πακέτο.

Περισσότεροι οι δικαιούχοι λέει ο Οικονόμου

«Η νέα παρέμβαση για τα καύσιμα, θα είναι σε συνέχεια της φιλοσοφίας της πρώτης μας παρέμβασης, διευρυμένη σε ό,τι αφορά στην περίμετρο των δικαιούχων, και με περισσότερα χρήματα. Θα έχει και το νέο Fuel Pass τρίμηνη διάρκεια. Ταυτόχρονα θα συνεχιστεί και η παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης στην αντλία.

Στην αντλία βενζίνης δε θα έχουμε κάτι διαφορετικό. Θα έχουμε χρηματική επιδότηση είτε στους λογαριασμούς είτε στην άυλη κάρτα. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι αρκετά διευρυμένα σε σχέση με όσα ίσχυαν στην πρώτη φάση.

Νομίζω ότι θα δικαιούνται το νέο Fuel Pass 200-250 χιλιάδες παραπάνω συμπολίτες μας, από ό,τι στην πρώτη φάση», ανέφερε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο Mega

«Αυτό που επίσης θα ανακοινωθεί σήμερα είναι και μια πολιτική στήριξης προς τους αγρότες μας. Θα πάρουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης από το πετρέλαιο πίσω», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουμε κατά νου ότι οι πόροι και τα χρήματα δεν είναι ατελείωτοι. Για το Power Pass η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, έρχεται η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η παρέμβαση αυτή κόστισε κοντά 3,5 δις. Για τα καύσιμα θα πλησιάσουμε τα 400 εκατ. Έχει δοθεί στήριξη και σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού το προηγούμενο διάστημα. Η χώρα μας έχει διαθέσει σε στήριξη το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης», εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

#FUEL_PASS #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΒΕΝΖΙΝΗΣ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ #ΠΟΣΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0ZjzBVa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη