Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: «Κράσαρε» το allazosyskevi, «αγνοούνται» χιλιάδες αιτήσεις

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: «Κράσαρε» το allazosyskevi, «αγνοούνται» χιλιάδες αιτήσεις

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα των αιτήσεων allazosyskevi.gov.gr για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών για όλα τα ΑΦΜ. Τι πρέπει να προσέξετε για την υποβολή.

Μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου όλα τα ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει τις αγορές τους, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Προβλήματα στην αίτηση

Αλαλούμ τύπου Power Pass παρατηρείται και στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Οι δικαιούχοι και όσοι ολοκλήρωσαν ήδη τη διαδικασία να τσεκάρουν ξανά το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή τους στο σύστημα και αν χρειαστεί να την επαναλάβουν.

Θα καταλάβετε ότι υπάρχει θέμα με την αίτησή σας εφόσον το σύστημα βγάζει το εξής μήνυμα:

«Aλλάζω συσκευή: ΠPOΣOXH! Eκκρεμεί η υποβολή της αίτησής σας. Συνδεθείτε και πατήστε υποβολή στην καρτέλα σύνοψη της αίτησης, πριν την καταληκτική ημερομηνία».

Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, ώστε το έχουν εντοπίσει στην κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναγκάστηκε –για πρώτη φορά στα χρονικά ενδεχομένως- να στείλει μαζικά μηνύματα απευθείας σε πολίτες, για να τους ενημερώσει ότι η αίτηση που συμπλήρωσαν παραμένει εκκρεμής, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί όπως ίσως νόμιζαν!

allazosyskevi

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 5 Ιουλίου, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη, επομένως δεν υπάρχουν αρκετές μέρες ακόμα για να τακτοποιήσετε το θέμα.

Ποια στοιχεία χρειάζεστε

Από την πλευρά σας θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων και να καταχωρήσετε τα εξής στοιχεία:

Τους κωδικούς taxisnet για να εισέλθετε στο σύστημα.
Τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας η οποία θα συμπεριληφθεί στην αίτηση. Είναι ένας 11-ψηφιος κωδικός (12 ψηφία εκ των οποίων θα δηλώσετε τα 11 πρώτα) που θα βρείτε πάνω σε κάποιο πρόσφατο λογαριασμό. Στην πλατφόρμα θα υπάρχει υπόδειγμα που θα σας υποδείξει το σημείο του κωδικού.
Το ΑΜΚΑ μέλους της οικογένειας που δηλώνετε ως ΑΜΕΑ (μόνο στην περίπτωση που θα δηλώσετε κάποιο μέλος ΑΜΕΑ για να αυξηθεί η βαθμολογία). Προσοχή, ως μέλος ΑΜΕΑ μπορεί να δηλωθεί ο αιτών/αιτούσα (υπόχρεος φορολογικής δήλωσης/σύζυγος) ή κάποιο εξαρτώμενο τέκνο που δηλώνεται το ΑΜΚΑ του στον πίνακα 8.1 της δήλωσης φορολογίας. Δεν μπορεί να δηλωθεί στο μέλος ΑΜΕΑ το ΑΜΚΑ του συζυγικού ΑΦΜ του αιτούντος ή της αιτούσας.
Τον αριθμό του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιήσετε για την αποστολή των κωδικών των επιταγών σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, καθώς και των κωδικών μίας χρήσης που απαιτούνται κατά την αγορά προϊόντων. Προσοχή: κάθε κινητό τηλέφωνο είναι προσωπικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μία αίτηση.

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #ALLAZOSYSKEVI #ΑΙΤΗΣΕΙΣ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kuDWcyo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη