Αυτές είναι οι «οδηγίες προς ναυτιλομένους» στο Δημόσιο: «Κόφτης» στα κλιματιστικά, τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι

Αυτές είναι οι «οδηγίες προς ναυτιλομένους» στο Δημόσιο: «Κόφτης» στα κλιματιστικά, τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι

Ο Κώστας Σκρέκας απηύθυνε συστάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στους φορείς του Δημοσίου, που όπως σημείωσε η ΓΓ Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, εφαρμόζουν ήδη τα περισσότερα νοικοκυριά.

«Κόφτη» στην άλογη χρήση κλιματιστικών φέρνει η κυβέρνηση, καθώς πλέον θα πρέπει να ρυθμίζονται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, και πάντως η θερμοκρασία να μην είναι πολύ χαμηλή.

Συγκεκριμένα, τα κλιματιστικά το καλοκαίρι δεν θα πρέπει να έχουν θερμοκρασία κάτω από 26 -27 βαθμούς Κελσίου, ενώ το χειμώνα δεν θα πρέπει να πέφτει κάτω από τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ζητήθηκε, παράλληλα, από τους εργαζόμενους ανά 2-3 ώρες να κλείνουν τα κλιματιστικά για 10 λεπτά και να ανοίγουν τα παράθυρα.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να κλείνουν υπολογιστές και φώτα, όταν φεύγουν από το γραφείο.

Θα τοποθετηθούν, ακόμη, στόρια και κουρτίνες, ενώ προτείνεται να μένουν αεριζόμενοι οι χώροι τα βράδια του καλοκαιριού, για να μειωνέται η ζέστη.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας, «πολύ απλή ενέργεια χωρίς κόστος είναι η απενεργοποίηση ψύξης - θέρμανσης χώρων σε ώρες που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, να κλείνουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε χώρους και ώρες που δεν χρειάζεται, ενώ συστήνεται στους εργαζομένους ανά 3 ώρες να ανοίγουν 10 λεπτά το παράθυρο».

Δείτε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης εδώ.

#ΔΗΜΟΣΙΟ #ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ_ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ #ΣΚΡΕΚΑΣ #ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ #ΡΕΥΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/SqCpNdu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη