Σύνοδος Θεσσαλονίκης – Μητσοτάκης: Θα ενημερώσω τους ομολόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα

eurokinissi

Θέμα στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τουρκική προκλητικότητα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του.

Την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του, μεταξύ των οποίων και ο Όλαφ Σολτς για την τουρκική προκλητικότητα, θα έχει όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πάντως πως «σε καμία περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία».

Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Σύνοδος Κορυφής, στο πλαίσιο της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιανατολική Ευρώπη (SEECP) είναι η επανεκκίνηση, με πιο εντατικούς ρυθμούς, της προσπάθειας να «αγκυροβολήσουν» οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στο ασφαλές λιμάνι της Ευρώπης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν επιλογή του να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Σύνοδος Κορυφής και έχει τη χαρά και την τιμή να παραβρεθούν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, τον οποίο προσκάλεσε προσωπικά προκειμένου να παραστεί.

«Για να σηματοδοτήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη σημασία που αποδίδουμε, ειδικά στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, και να επιχειρήσουμε να επανεκκινήσουμε, με πιο εντατικούς ρυθμούς, την προσπάθεια να αγκυροβολήσουν αυτές οι χώρες στο ασφαλές λιμάνι της Ευρώπης«, πρόσθεσε.

«Θα είναι μία ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας, να δούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά

«Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον ηγετικό ρόλο στον οποίο μπορεί να παίξει η Ελλάδα, η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη, ως πύλη εισόδου για προϊόντα, για ενέργεια. Επανέρχεται η Ελλάδα, δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και, φυσικά, πρωταγωνιστές σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια θα είναι οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος».

Σε ό,τι αφορά τα έργα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι κάτοικοι της πόλης «γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση αυτή έχει σκύψει με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και ολοκληρώνει μία σειρά από σημαντικά έργα υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα».

Σχετικά με την παράδοση του «ορφανού χιλιομέτρου» στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, σημείωσε ότι ήταν ένα μικρό έργο, μεν, πλην όμως επώδυνο για τους Θεσσαλονικείς που ταλαιπωρούνταν σε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο κάθε καλοκαίρι στη διαδρομή προς το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και αντιστρόφως. Από φέτος, όμως, γλυτώνουν αυτήν την ταλαιπωρία.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση αντιμετώπισε μία σειρά από εκκρεμότητες του παρελθόντος, στα εργα υποδομής, με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα.

 

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ #ΣΥΝΟΔΟΣ_ΚΟΡΥΦΗΣ #ΤΟΥΡΚΙΚΗ_ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NMUZSt1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη