Ο Στόλτενμπεργκ στηρίζει Άγκυρα: Θεμιτές οι ανησυχίες της για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Ο Στόλτενμπεργκ στηρίζει Άγκυρα: Θεμιτές οι ανησυχίες της για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Σε νέες δηλώσεις στήριξης των τουρκικών «αντιρρήσεων» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ προέβη την Κυριακή ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεση της στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι αποδεκτές, δήλωσε σήμερα στη Φινλανδία, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ επισκέφτηκε τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο, όπου και φρόντισε να επαναλάβει ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία - και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Υπενθυμίζεται πως η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντιμετωπίζουν το «μπλόκο» της Τουρκίας.

Η Άγκυρα κατηγορεί τις δύο χώρες της Βαλτικής ότι «υποστηρίζουν και φιλοξενούν Κούρδους μαχητές», καθώς και άλλες ομάδες που η Τουρκία αναγνωρίζει ως τρομοκράτες.

 

#ΝΑΤΟ #ΓΕΝΣ_ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ #ΑΓΚΥΡΑ #ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ #ΣΟΥΗΔΙΑ #ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/li4JfuC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη