Γιάννης Πρασσάς: Δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις από τις αλλεπάλληλες νοσήσεις

Γιάννης Πρασσάς: Δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις από τις αλλεπάλληλες νοσήσεις

Για την άρση των μέτρων του κορονοϊού μίλησε ο Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην βελτιωμένη εικόνα της πανδημίας, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Τι είπε για τις αλλεπάλληλες νοσήσεις.

«Η εικόνα που βλέπει ο ΠΟΥ, είναι ότι η οξεία έξαρση της πανδημίας θα παύσει όταν σταματήσει να απειλείται το σύστημα υγείας με συνολική κατάρρευση. Yπάρχει μία αποσυμπίεση στο σύστημα, οι ΜΕΘ έχουν αδειάσει, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον ιό.

Ο ιός θα συνεχίζει να μας πιέζει, τα νοσοκομεία θα συνεχίζουν να πιέζονται, και εποχιακά θα ζήσουμε σίγουρα το επόμενο κύμα, το οποίος δεν γνωρίζουμε πότε και πώς θα εξελιχθεί. Έχουμε δύο στελέχη, τα οποία ξεφεύγουν της προσοχής των αντισωμάτων, ακόμα και όσων νόσησαν από την «όμικρον», ανέφερε ο κ. Πρασσάς.

«Τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα δύο στελέχη, στη Νότια Αφρική δεν δημιούργησαν πολλή μεγάλη πίεση. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον ιό με βάση το τι ισχύει με τις ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους. Αυτός ο ιός θα μείνει για πάντα μαζί μας.

Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των αλλεπάλληλων νοσήσεων από κορονοϊό. Ξέρουμε όμως ότι στον πρώτο χρόνο διπλασιάζεται το ρίσκο, όσων έχουν νοσήσει, να πάθουν πολύ σοβαρές πνευμονικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και άλλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η κοινωνία θα πρέπει να επενδύσει στο να σταματήσει την μετάδοση στην κοινότητα. Να έχουμε καλύτερο αέρα, να φοράμε τις μάσκες μας όπου χρειάζεται. Ότι καταργήθηκε η μάσκα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πετάξουμε εντελώς», υπογράμμισε.

Τέλος, για την 4η δόση ο κ. Πρασσάς είπε πως «δεν ξέρουμε πόση διάρκεια θα έχει η 3η δόση στον πληθυσμό και τα εύρος της, είναι κάτι που το μελετάμε».

#ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΝΟΣΟΣ #ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/pitluZf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη