-->

Μυτιλήνη: Ιστιοφόρο ύψωσε σημαία του Κεμάλ - Παρενέβη το Λιμενικό

Μυτιλήνη: Ιστιοφόρο ύψωσε σημαία του Κεμάλ - Παρενέβη το Λιμενικό

Παρέμβαση του Λιμενικού χρειάστηκε για να κατεβάσει σημαία με το πρόσωπο του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ σε ιστιοφόρο, στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 

 

Το περιστατικό με το τουρκικό ιστιοφόρο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (06.06.2022) όταν το σκάφος έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να ελλιμενιστεί.

Σε έναν από τους ιστούς, όπως βλέπετε και στις εικόνες, υπήρχε και μια σημαία με το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ. Στο σημείο κλήθηκε το λιμενικό, στελέχη του οποίου ζήτησαν από το πλήρωμα του σκάφους να κατεβάσει τη σημαία άμεσα καθώς δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοΐας.

Το πλήρωμα συμμορφώθηκε, η σημαία με τον Κεμάλ κατέβηκε και στους ιστούς του ιστιοπλοϊκού έμεινε μόνο η ελληνική σημαία.

Ο Νίκος Ταλλάς, πρόεδρος του ΛΟΙΑΘ (Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης) σε ανάρτησή του στο Facebook ήταν εκείνος που έκανε γνωστό το περιστατικό και ανέβασε και τις φωτογραφίες από το ιστιοφόρο.

«Ένα μεγάλο μπράβο στο Λιμενικό Μυτιλήνης που τα μάτια του είναι ανοιχτά σε θάλασσα αλλά και σε στεριά. Τουρκικό τουριστικό σκάφος που ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης ύψωσε σε ιστίο του σε σημαία τον Κεμάλ. Αμέσως επενέβη και μπράβο του το λιμεναρχείο και κατέβηκε η σημαία με τη φωτό του Κεμάλ η οποία δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Και πάλι μπράβο στα παιδιά του λιμενικού που δεν τους ξεφεύγει τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

{https://ift.tt/zONmTGV}

#ΣΗΜΑΙΑ #ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ #ΜΥΤΙΛΗΝΗ #ΛΙΜΕΝΙΚΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IqNF0Lw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->