-->

Τι είναι το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης που φέρνει κακοκαιρία στη χώρα

Τι είναι το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης που φέρνει κακοκαιρία στη χώρα

Το «φαινόμενο της ψυχρής λίμνης» αναμένεται στην χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα και θα φέρει ραγδαία επιδείνωση του καιρού, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες με έντονους κεραυνούς και χαλάζι.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Με τον όρο "ψυχρή λίμνη" αναφερόμαστε σε μια "κλειστή" περιοχή στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα όπου η θερμοκρασία του αέρα υποχωρεί απότομα προκαλώντας μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στον αέρα που βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια της Γης και στον αέρα που βρίσκεται πιο ψηλά.

Αυτή η θερμοκρασιακή αντίθεση με τη σειρά της δημιουργεί έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια με αποτέλεσμα την ανάπτυξη καταιγίδων που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες».

Παράλληλα, η θέση της ατμοσφαιρικής διαταραχής σε συνδυασμό με τις θερμές θάλασσες της εποχής, προσδίδουν αυξημένη δυναμική στα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τους επιστήμονες του meteo.

Στροφή 180 μοιρών θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες μιας και από την πολλή ζέστη και τα μελτέμια θα οδηγηθούμε σε έντονη αστάθεια που θα προκαλέσει καταιγίδες με έντονους κεραυνούς και χαλάζι.

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΨΥΧΡΗ_ΛΙΜΝΗ #ΚΛΕΑΡΧΟΣ_ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iqt2bHk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->