Στη Βουλή το βούλευμα για την παραπομπή του Νίκου Παππά – Μέχρι αρχές Ιουλίου ο ορισμός των δικαστών

eurokinissi

Έφτασε στη Βουλή το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Στη Βουλή έφτασε το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, απέστειλε αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, ώστε να δοθεί στη Βουλή ο κατάλογος με τους Ανώτατους Δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να γίνει η κλήρωση των 13 δικαστών οι οποίοι θα συνθέσουν την έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο κατάλογος αυτός θα περιλαμβάνει τα ονόματα όσων κατά την 9η Μαρτίου 2021, που υποβλήθηκε το αίτημα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, ήταν ανώτατοι δικαστές και όχι όσων ενδιαμέσων προήχθησαν στην ανώτατη ιεραρχία των δύο ανωτάτων δικαστηρίων.

Η κλήρωση της έδρας στην ολομέλεια, αναμένεται προς το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου 2022. Σημειώνεται ότι θα κληρωθούν 13 τακτικοί δικαστές και 6 αναπληρωματικοί.

#ΝΙΚΟΣ_ΠΑΠΠΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΕΙΔΙΚΟ_ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΔΙΚΑΣΤΕΣ #ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ_ΑΔΕΙΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/f0Y7JrR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη