Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού με ...επανάληψη της επιταγής ακρίβειας

Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού με ...επανάληψη της επιταγής ακρίβειας

Ένα από τα σενάρια που έχει θέσει επί τάπητος η κυβέρνηση για τη στήριξη των πολιτών έναντι των ανατιμήσεων είναι και η (δεύτερη) επιταγή ακρίβειας για το καλοκαίρι.

Πέρα από τα μέτρα που αφορούν τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια και την επιδότηση βενζίνης και ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν οι πλατφόρμες Power Pass Fuel Pass, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια προκειμένου να επαναλάβει το καλοκαίρι την «επιταγή ακρίβειας» η οποία δόθηκε το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ δόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε περίπου 1,7 εκατ. δικαιούχους (εκ των οποίων 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι).

Πάντως, για να δοθεί μια νέα επιταγή ακρίβειας απαιτείται να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο γιαπερίπου 250-300 εκατ. ευρώ) που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις επιπλέον παροχές.

Παράλληλα, για να δοθεί ένα «επίδομα καλοκαιριού», θα πρέπει να είναι τόσο προσεκτικά «ζυγισμένο», ώστε να μην λάβουν λάθος «μήνυμα» και οι αγορές. 

#ΕΠΙΤΑΓΗ_ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ #ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ #ΕΠΙΔΟΜΑ #ΜΕΤΡΑ_ΣΤΗΡΙΞΗΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/h9UY7vR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη